Ветерани на Вихрен (Сандански) откриха днес възпоменателна плоча в памет

...
Ветерани на Вихрен (Сандански) откриха днес възпоменателна плоча в памет
Коментари Харесай

Ветерани на Вихрен откриха възпоменателна плоча в памет на Кирил Марков и Симеон Митов

Ветерани на Вихрен (Сандански) откриха през днешния ден възпоменателна плоча в памет на двамата футболни треньори Кирил Марков и Симеон Митов. С водосвет бе открита възпоменателната плоча, инсталирана на фасадата на административната постройка на стадион " Спартак " в град Сандански, където с изключение на мотив за горделивост на спортната общност, е и самобитен зов за удостояване на паметта на двете футболни митове, като за организацията бе основан предприемчив комитет, в който взеха присъединяване Марио Костурков, Васко Кльомболов, Красимир Люнгов, подкрепени от настоящия покровител на футбола в Сандански Коко Динев. 

На празничната гала участваха спортни деятели и общественици от южната община. Двамата футболни треньори Кирил Марков и Симеон Митов са в основата на основаването на ДЮШ - Вихрен (Сандански). Открили и основали футболисти като Атанас Манушев, Евгени Облаков, Емил Мицански, Борката Тусунджиев, както и доста други, играли в първа и втора лига на българския футбол. 

Сред формалните посетители бе и Валентин Чакъров, замeстник изпълнителен шеф на БФС, който награди с плакети известните футболисти Атанас Държалиев, Божко Пантазиев, Тодор Мечев, Ангел Соколов и Атанас Манушев.

" За да не бъде забравяна славната футболна историята на Сандански, тя постоянно би трябвало да бъде разказвана на младото потомство. Разказвана и почитана освен с думи за нашите треньори Кирил Марков и Симеон Митов. Възпоменателните плочи са дребна част история, която кара хората да се връщат обратно в предишното, оставят загатна жив ", сподели пред присъстващите Марио Костурков, който оглавява отдела на БФС за битка с уредените мачове.

Снимки: pirinsko.com

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР