Ветеранът Златан Ибрахимович отчете, че вероятно е време да се

...
Ветеранът Златан Ибрахимович отчете, че вероятно е време да се
Коментари Харесай

Ибрахимович: Вероятно е нужно да гледам по-реалистично на нещата

Ветеранът Златан Ибрахимович регистрира, че евентуално е време да се замисли за по-малко участия в дуели през сезона. Нападателят на Милан наподобява неутолим и постоянно е подготвен да бъде на терена, като непрекъснато се оправя с контузии и се завръща. Наскоро обаче той отново се контузи и пропусна последните кръгове в Италия, а също така няма да бъде на Евро 2020.

“По принцип играя в 50 срещи всеки сезон, само че евентуално е нужно да виждам по-реалистично на нещата. Не би трябвало да изисквам към този момент толкоз доста от тялото си, само че пък и не мога да се спра”, призна 39-годишният футболист пред “Гадзета дело Спорт”.

Той призна, че съжалява повече за отсъствието си в заключителните срещи на Милан. “Много желаех да оказа помощ в тези три последни мача. Да, отчаян съм и поради шведския народен отбор, само че няма по какъв начин да играя, в случай че не съм подготвен на 100%. В този случай избирам да виждам в профил и да поддържам съотборниците си”, добави Ибра.

Типично в собствен жанр той се пошегува, че към този момент 18 месеца е и помощник-треньор в Милан. “Исках да спечелим купата в Серия “А” и всеки ден се ядосвах. Но това не е нещо неприятно, а метод да накарам хората към мен да схванат какъв брой доста ми пука за клуба и това какво самите те вършат. Усещам, че съм водач и надлежно се нагърбвам с по-голяма отговорност. Всички футболисти на Милан би трябвало всеки ден да упражняват, с цел да може отборът да се завърне там, където му е мястото”, продължи Златан.

Нападателят съжалява за решението на Джанлуиджи Донарума да напусне “Сан Сиро”. Вратарят не се разбра за нов контракт и си потегля като свободен сътрудник: “Джиджо е младеж на клуба и можеше да се трансформира в господин Милан - по сходство на Паоло Малдини. Но за танго са нужни двама души. Той е най-хубавият в света и можеше да бъде тук за още 20 години напред. Или не тъкмо за 20, тъй като той не е Ибра.”

Шведът има мнение и по плана за Суперлигата. “Не знам доста детайлности, само че разбирам клубовете. Те понасят стопански загуби и се пробват да се съвземат. Странно е обаче, че полемиката е единствено сред клубовете и почитателите, а никой не ни пита нас футболистите. И самите ние би трябвало да кажем дали желаеме да играем в този шампионат, или не”, счита той.

В края Ибрахимович разяснява и завръщането на някогашния си треньор Масимилиано Алегри в Ювентус. “Много се веселя за него. Той ми беше ментор при започване на кариерата, а по-късно се трансформира в победител. Би било хубаво за Макс да опита да се потвърди и зад граница, само че не всеки е като Златан, който си взима багажа и се настанява в задния двор, на който си желае. Хората са различни”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР