Ветеранът от испанската десница Алехандро Видал-Куадрас беше прострелян в лицето

...
Ветеранът от испанската десница Алехандро Видал-Куадрас беше прострелян в лицето
Коментари Харесай

Консервативен испански политик застрелян в лицето в Мадрид, въоръжен мъж избяга с мотоциклет

Ветеранът от испанската десница Алехандро Видал-Куадрас беше прострелян в лицето измежду бял ден на централна мадридска улица в четвъртък. Животът му не е в заплаха, съгласно болничното заведение, където е бил откаран за лекуване.

Полицията сподели, че Видал-Квадрас е бил атакуван към 13:30 часа. локално време покрай дома си и че е бил в схващане, когато е бил откаран в болница от екипи на незабавна помощ. Мотивът за стрелбата не беше оголен незабавно.

Според испанската държавна новинарска организация EFE, полицията счита, че стрелецът е избягал от местопроизшествието на мотоциклет, носейки черна каска.

Четирима часове след стрелбата мадридската болница Gregorio Marañón издаде първия си обществен медицински отчет за положението на Видал-Куадрас. От болничното заведение оповестиха, че изстрелът е счупил челюстната му кост и че той ще бъде опериран. Състоянието му е устойчиво и няма заплаха за живота.

78-годишният Видал-Кудрас беше дълготраен член на консервативната Народна партия на Испания, неин районен водач в Каталуния и член на Европейския парламент, преди да напусне след три десетилетия, когато се скара с тогавашния министър-председател Мариано Рахой.

След като се отдели, той оказа помощ за основаването на крайнодясната партия Vox. Той напусна Vox малко след несполучлив опит да завоюва място в европейския законодател през 2014 година

Полицията проверява стрелбата и към момента не е направила никакви арести.

„ Слава Богу, наподобява, че Алехандро Видал-Куадрас е вън от заплаха “, сподели президентът на Vox Сантяго Абаскал.

Президентът на Народната партия Алберто Нунес Фейхоо изрази страдание за стрелбата и пожела възобновяване му. Испанският министър председател Педро Санчес изрази своята угриженост в X, платформата за обществени медии, известна преди като Twitter.

„ Цялата ми топлота в този миг (е) за него и фамилията му “, сподели Санчес.

Vidal-Quadras е бил вицепрезидент на Европейския парламент и е проявявал огромен интерес към външните работи, като е взел участие в делегациите на законодателния орган в някогашните руски републики Казахстан, Киргизстан и Узбекистан.

Той има не е бил деен в политиката от няколко години, само че е запазил обществена роля като медиен коментатор и колумнист. Няма незабавни известия, че офанзивата може да има политическа мотивация.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР