Ветеран от Кралския флот определи DWP като национален позор“, след

...
Ветеран от Кралския флот определи DWP като национален позор“, след
Коментари Харесай

DWP кара ветерана от Кралския флот да чака повече от четири години за отговор, за да може да се пенсионира

Ветеран от Кралския флот дефинира DWP като „ народен срам “, откакто чака отговор на запитването си за пенсия в продължение на четири години – след което му беше казано ще минат още шест месеца, преди да получи формален отговор.

Морският капитан Том Уилкс, 62, прекарва шест месеца в годината в морето, работейки в офшорната петролна и газова промишленост, а останалото време в Азия. Но възнамерява да се пенсионира още веднъж в Обединеното кралство в недалечно бъдеще, макар че, с цел да изиска държавна пенсия, той би трябвало да заплати доброволни вноски клас 3, с цел да запълни всички пропуски в националното си обезпечаване, откакто е работил в чужбина в продължение на 25 години.

През 2020 година той за първи път подаде молба за погашение на към £8000, само че не получи нищо. След това той писа до Министерството на труда и пенсиите три пъти през 2021 година и 2022 година, преди най-сетне да се обади на държавния отдел през септември предходната година, до момента в който беше в Обединеното кралство за някол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР