ветана Пиронкова загуби срещата си от третия кръг на "Ролан

...
ветана Пиронкова загуби срещата си от третия кръг на "Ролан
Коментари Харесай

След тежка битка Пиронкова отпадна на "Ролан Гарос"

ветана Пиронкова загуби срещата си от третия кръг на "Ролан Гарос " от Барбора Крейчикова със 7:5, 4:6, 3:6. Срещата се игра при много тежки метеорологични условия, а българката не отстъпваше на съперничката си доникъде на втория сет, след което съперничката ѝ наложи волята си. Срещата продължи два часа и 40 минути, оповестява Gong.bg.

Двете тенисистки трябваше да стартират срещата си надалеч по-рано денем, само че заради изсипалия се дъжд над Париж срещата стартира малко преди 19:00 часа.

Пиронкова стартира относително решително, вземайки първи си гейм на 30, с цел да бъде открит резултата. Чехкинята бързо отговори с еднакъв като цифрово съответствие гейм.

Двете продължиха в същото равностойно движение, печелейки си подаванията релативно елементарно до гейм номер 5. Тогава българката позволи някои грешки и даде няколко благоприятни условия за пробив, като Крейчикова се възползва от третата, с цел да направи резултата 3:2 в своя изгода с пробив.

Радостта на Крейчикова обаче не продължи дълго, откакто Пиронкова подвигна оборотите и завоюва сервис гейма на съперничката си на 15, с цел да изравни. В идващия гейм пловдивчанката не позволи изненади и излезе напред след свое подаване - 4:3.
 Цветана Пиронкова
Двете продължиха в равностойния темп, разменяйки си сполучливо взети сервис геймове, с цел да се стигне до тъждество 5:5 в края на първата част. Проблемите за нашата представителка пристигнаха в 11-тия гейм. Крейчикова доближи до 2 точки за пробив, само че нашата тенисистка сподели темперамент и отрази заплахата и в последна сметка принуди чехкинята да сервира за оставането си в сета.

Дванадесетият гейм обаче се оказа изпълнен с драма и напрегнати моменти. Чехкинята не беше уверена в сервиса си, допускайки цели три сетбола на сметката на Пиронкова. След като Крейчикова избави първите два, при третия опит Цвети не сбърка, с цел да затвори частта при 7:5 и да поведе с 1:0 сета. Втората част обаче не потегли по никакъв начин добре за нашата представителка. След замяна на сервис геймове Крейчикова доближи до пробив в третия гейм и поведе с 3:1, откакто затвърди постигнатия триумф в подаването на българката. Стигна се и до 5:3 в интерес на чешката тенисистка, а в деветия гейм Пиронкова не се съобщи и съумя да понижи изоставането си до 4:5. При личен сервис Крейчикова взе подаването си и затвори сета, печелейки с 6:4, с което изравни и сетовете до 1:1.

[img wide]44299531[/img]

Първият гейм на третия сет при сервис на Пиронкова започва с 0:30, само че пловдивчанката изравни, Крейчикова доближи до опция за пробив, само че Цветана изравни. При втората си опция за пробив Крейчикова проби и поведе с 1:0. С доста бърз гейм чехкинята си взе подаването на 0 и поведе небрежно с 2:0. В третия гейм Цветана потегли безапелационно с 30:0, стигна се до 30:30, само че българката завоюва и понижи изоставането си до 1:2. В четвъртия гейм Цвети стартира добре и поведе с 30:0, след разнообразни обрати, Пиронкова стигна до опция за пробив, само че не сполучи, а в последна сметка след няколко равенства Крейчикова поведе с 3:1.

Пиронкова съумя с много бърз гейм да понижи резултата до 2:3. Следващите два гейма минаха без пробиви, само че Пиронкова съумя да завоюва на 0 и увеличи самочувствието си. В осмия гейм обаче макар напъните на Цветана да пробие съперничката си, не сполучи и резултатът стана 3:5. При подаването на Пиронкова в деветия гейм се стигна до 0:40, и Крейчикова имаше три мачбола. Първите два бяха избавени от българката, само че при третия чехкинята завоюва с 6:3, а с това да вземе и мача.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР