Вестниците в четвъртък отново отделят подобаващо място на апартаментгейт. Очаквам

...
Вестниците в четвъртък отново отделят подобаващо място на апартаментгейт. Очаквам
Коментари Харесай

Проверяват и Валери Симеонов за имоти, Цветанов се връща в парламента, БСП обжалва регистрацията на АБВ…

Вестниците в четвъртък още веднъж отделят уместно място на " апартаментгейт " .

" Очаквам и от другите оставки, съобщи пред публицисти в Брюксел министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос ще има ли още оставки по отношение на имотните кавги у нас - оставки в средите на ГЕРБ. Те ни гледат сеира, ние човек след човек, знакови фигури подават оставки. Накрая излизат с цялата си безочливост и споделят, че оставките не било нищо. Ами подайте и вие като нас оставки, пък по-късно ще приказваме по другите тематики, посочи Борисов. Това е стандарт, който се съблюдава в ГЕРБ от всички - при подозрения, при сянка от подозрения, се подават оставки. Така Тома Биков, народен представител от ГЕРБ, разяснява в Народното събрание оставката на Делян Добрев. Народното събрание приключи неговите компетенции. Оставките в последните дни водят към " Борисовгейт " поради данните от последния отчет на Европейска комисия от февруари тази година, в който се споделя, че от две трети от сигналите за корупция за видни политически персони не се проверяват. Отговорност за това носи министър-председателя. Това съобщи по-рано през днешния ден националният представител от Българска социалистическа партия за България Елена Йончева. Говорител на Европейската комисия отхвърли да разяснява подадените оставки измежду ръководещите в България. Знаем за тези събития, съобщи представителят в отговор на въпрос на конференция. По неговите думи Европейска комисия не вижда причина да вземе отношение. Не разясняваме вътрешни политически събития, добави представителят. " - в. " Стандарт ".

" Прокуратурата разпореди на Антикорупционната комисия да ревизира сигнал за парцели, купени на занижени цени от " СКАТ " ООД, чийто притежател и шеф е депутатът и водач на Национален фронт за избавление на България (НФСБ) Валери Симеонов. Сигналът е постъпил при основния прокурор през днешния ден и в него са разказани три покупко-продажби за купени парцели на нереално ниски цени, оповестяват от прокуратурата, само че не показват кой е подателят на сигнала. Първият случай е от 2004 година " СКАТ " ООД получава право на градеж на апартамент с повърхност 80 кв.м. в " Слънчев бряг " за сумата от 900 лв., при данъчна оценка 856.60 лева През 2005 година сдружението купува офис в " Слънчев бряг " с повърхност 31.35 кв. м. за сумата от 6 901.10 лева при данъчна оценка 6 901.10 лева Третият случай е от 2008 година Купен е парцел частна общинска благосъстоятелност с повърхност 875 кв.м за сумата от 850 815 лева по решение на Общински съвет - Бургас, чийто ръководител по това време е Валери Симеонов, ръководител на комисията за общинска благосъстоятелност е бил Валентин Касабов - сегашен депутат от НФСБ. Юрисконсулт е бил актуалният депутат Християн Митев. За този парцел се твърди в сигнала, че не се употребява по предопределение за потребностите на малкия екран, а е издигнат жилищен блок. В сигнала са изложени и изказвания, че през 2008 година " СКАТ " ООД, ръководено от Валери Симеонов е купило " База за отдих Пресока " в Златоград, която сега е хотел " Панорама ". Твърди се и че са построени противозаконни постройки - басейн и ресторант, което е доказано от влезнало в действие решение на Върховния административен съд от 2013 година, както и че са издигнати без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило. Върховната касационна прокуратура е упълномощила на Антикорупционната комисия да извърши инспекция на изказванията в сигнала. Проверката ще се прави от комисията, защото сега Валери Симеонов е народен представител и водач на НФСБ, а през 2008 година - ръководител на Общински съвет в Бургас... " - в. " Дневник ".

" Бившият народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров упрекна депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов, че разполагал с няколко жилища и банкови сметки. " Малката 300 кв. къщичка на Иво " 80% дебили " Христов в Драгалевци. Добавете към нея къща с двор в Царево, апартамент, три коли и няколко банкови сметки ", написа в обществената мрежа Фейсбук Тодоров. " Никой обаче не го пита нищо! Радват му се и го величаят! Срамота! Ако го попитат, евентуално ще би трябвало да признае, че брачната половинка му Николета Калчева Лингурова-Христова е била съуправител с Иван Дремсизов /акционер с Илия Павлов в " Мултигруп " / на най-голямата мулташка компания на входа и изхода на " Кремиковци " - Интерстийл трейдинг къмпани. Тук обаче не е признато " цоциалистите " да бъдат питани такива неща ", написа още Тодоров. В профила си Тодоров ползва и документи за " две къщи в София и Царево, за жилища, за три коли и парички кеш в сметки ". " - в. " Стандарт. "

Всекидневниците оповестяват също, че Цветан Цветанов се връща в Народното събрание като нещатен помощник на групата на ГЕРБ.

" Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се връща в Народното събрание като нещатен помощник на парламентарната група. Това излиза наяве от парламентарния уебсайт. Цветанов остана зам.-председател на партията и началник на предизборния ѝ щаб. Цветанов успокои, че " няма драма " с оставката му и съобщи, че ще продължи да поддържа " тесни връзки " с групата на ГЕРБ и да оказва помощ на новия ѝ ръководител Даниела Дариткова. Сега Цветанов ще продължи да се подвизава в Народното събрание въпреки и не като народен представител, а като нещатен помощник на ГЕРБ. " - в. " Сега ".

" Депутати от ГЕРБ обясниха пред Mediapool, че Цветанов е включен в листата със сътрудниците, с цел да има елементарен достъп до Народното събрание, а подобен му трябвал тъй като е зам.-председател на партията и се занимава със структурите. Иначе ще би трябвало всякога, когато реши да отиде в Народното събрание, да се предупрежава защитата. В понеделник министър председателят Бойко Борисов разгласи, че е сърдит на Цветанов, тъй като съобщи в Панорама, че няма кой да го накаже. " Как може да приказва по този начин? Може да ни накаже Господ, може да ни санкционират хората. Мога да го санкционира и аз. И го направих ", възмути се Борисов на брифинг в Министерския съвет във връзка КСНС, до момента в който паралелно до него беше вицепремиерът Томислав Дончев. Решението за отдръпването на Цветанов от Народното събрание беше оповестено след среща с премиера, която се организира незабавно след завръщането на Цветанов от Съединени американски щати. Оставката му беше предшествана от оставките на Цецка Цачева като правосъден министър и на двама зам.-министри. Всички те се разделиха с постовете си поради абсурда с първокласни жилища... " - в. " Стандарт ".

Изборната акция непроменяемо е измежду тематичните акценти.

" ГЕРБ е единствената партия, която съблюдава поетите задължения и съумява да оказва помощ на общините, с цел да се решат проблеми им. Едва ли в миналото до момента е имало подобен добър синхрон сред локалната и държавна власт, както при ръководството на ГЕРБ. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред близо 700 членове и симпатизанти на партията в Силистра, които препълниха залата на локалния спектакъл. Заедно с Цветанов беше и националният представител Алтимир Адамов и регионалният координатор на партията Тодоров Тодоров. " Стабилното държавно ръководство и европейската взаимност са методът да подобряваме приходите и инфраструктурата. Както знаете - поели сме ангажимент учителските хонорари да набъбнат двойно до 2021 година Инвестициите в образованието са вложения в бъдещето ", съобщи Цветанов.
" Евродепутатите на ГЕРБ демонстрираха, че могат да пазят националния интерес на България ", сподели Цветанов и даде образец с Емил Радев, който е един от най-активните депутати в Европейския парламент... " - в. " Труд ".

" Докато вземат решение за кого да гласоподават на 26 май българските жители би трябвало да имат поради обстоятелството, че с помощта на ГЕРБ до момента не са губени средства по оперативни стратегии, а европейският бюджет на България ще доближи рекордните 18 милиарда лева При Българска социалистическа партия е противоположното - при тяхното държавно управление стопираха еврофондовете ", подсети зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов бе безапелационен, че в политиката в случай че тръгнеш с експанзия и опълчване - няма да постигнеш нищо, тъй като хората желаят да им се вземат решение проблемите, а това минава през постоянна локална власт и спокойна среда за работа. Той бе безапелационен, че всички членове и симпатизанти на ГЕРБ би трябвало да дадат всичко от себе си, с цел да се реализира безапелационна победа на евроизборите, тъй като те са генералната подготовка за локалните избори. Зам.-председателят на ГЕРБ разиска с актива на ГЕРБ в Силистра и хода на гражданските разговори " Европа в нашия дом " на тематики обучение и районно развиване. " В рамките на последните две години 700 млн. лева са вложени в просветителна инфраструктура. В последните 30 години това е най-голямата инвестиция, правена в миналото в тази сфера ", изясни Цветанов. " Изключително съм впечатлен от тази цялостна зала, желая да ви пожелая триумф и да помоля в интервала на акцията да бъдете оптимално дейни, тъй като страната има потребност развиването й да продължи - а това може да го реализира единствено държавното управление на премиера Борисов ", приключи зам.-председателят на ГЕРБ... " - в. " 24 часа ".

" Организацията на изборите за Европейски парламент протича обикновено, а новите членове на Централната изборна комисия вземат участие пълноценно в работата ѝ. Това съобщи в студиото на утринния блок на БНТ1 представителят на Централната изборна комисия Александър Андреев. Той съобщи, че обединението на АБВ, чието име " Коалиция за България " породи разногласия с Българска социалистическа партия, е към този момент записана за европейските избори. Организацията на изборите за Екологичен потенциал протича обикновено и всичко е в период, а новите членове на ЦИК вземат участие пълноценно в работата ѝ, съобщи представителят на Комисията Алекасндър Андреев. Обществената поръчка за машините за машинно гласоподаване също тече в период - когато бъде оповестена, ще стартира събирането на предложения, като срокът за даването им е 16 април, добави той. До момента са подали документи за регистрация 9 партии, като от тях все още са регистрирани 3. Коалициите са 8, като от тях са регистрирани 4, а инициативните комитети са 6, всички от които са регистрирани. И тази година жителите могат да ревизират в уеб страницата на ЦИК дали са включени в описите за поддръжка на партии, обединения и иницативни комитети, подсети Андреев. Кандидатите на европейските избори още веднъж имат право да употребяват медийни пакети, като ЦИК скоро ще излезе с решение за изискванията и реда на даването им. Предоставянето на дарения за тези избори може да се дават и от жители на страни членки на Европейски Съюз, които обитават в страната, само че размерът им не може да надвишава 10 000 лева на година, подсети Андреев. " Коалиция за България " на АБВ, към чието име се породиха разногласия с Българска социалистическа партия, е записана в ЦИК, съобщи Андреев. И двете страни са дали документи за вписване на марката " Коалиция за България ", само че мнението на ЦИК е, че притежанието на марката не е въпрос, относим към регистрацията според Изборния кодекс, добави представителят на комисията. По въпроса дали Евгения Банева и Десислава Иванчева могат да се кандидатират за евродепутат, Александър Андреев подсети, че всеки жител има право да се записва като претендент, в случай че е подсилен от предприемчив комитет и дава отговор на изискванията за пасивното изборно право - да е навършил избрана възраст, да има непрекъснат адрес на територията на България или на друга държава-членка на Европейски Съюз и да не е изтърпял мярка отнемане от независимост или да е подложен под забраняване. В случая с Десислава Иванчева, тя не изтърпява наказване " отнемане от независимост ". Александър Андреев съобщи, че в случай че въпросът се разрасне, ЦИК ще излезе с решение. " - в. " 24 часа ".

" Българска социалистическа партия ще апелира във Върховния административен съд (ВАС) решението на Централната изборна комисия (ЦИК) за регистрация за присъединяване на европейските избори на водената от АБВ " Коалиция за България ". Причината - основаната от някогашния президент Георги Първанов партия употребява име, патентовано от " Позитано " 20. Българска социалистическа партия и няколко дребни партии използваха името " Коалиция за България " повече от 10 години. С него Георги Първанов завоюва президентските избори прз 2001 година, а социалистите - парламентарните избори през 2005 година, когато Сергей Станишев стана министър председател. Социалистите апелират и решения на ЦИК за назначението на съставите на районните изборни комисии, защото лявата партия има единствено едно от 31 председателски места. От секретарските 14 били за Българска социалистическа партия, а 16 - за Движение за права и свободи. Според зам.-председателя на Българска социалистическа партия Кирил Добрев има подозрения за готвени операции на изборите, защото протоколите се подписват от ръководител и секретар. " - в. " Дневник ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР