Вестник Уолстрийт джърнъл“ публикува написано на ръка писмо от Еван

...
Вестник Уолстрийт джърнъл“ публикува написано на ръка писмо от Еван
Коментари Харесай

Репортерът на „Уолстрийт джърнъл“ пише от затвора, че не губи надежда

Вестник „ Уолстрийт джърнъл “ разгласява написано на ръка писмо от Еван Гершкович, негов сътрудник, затворен в Русия по обвиняване в шпионаж, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Искам да кажа, че не изгубвам вяра “, написа той до фамилията си във Филаделфия, което е получило писмото през вчерашния ден. „ Чета. Упражнявам се. И се пробвам да пиша. Може би най-сетне ще напиша нещо положително. “

Ръкописното писмо е с дата 5 април и съгласно вестника е първият директен контакт на Гершкович със фамилията му след ареста му в Русия в края на март.

Писмото е написано на съветски език – езикът, на който Гершкович приказва с родителите си. Те емигрират в Съединени американски щати от Съветския съюз в края на 70-те години.

„ Мамо, ти за жалост, за положително или неприятно, ме приготви добре за храната в пандиза “, написа журналистът, съгласно вестника. Храната му напомняла за детството му.  Кореспондентът беше задържан от съветската загадка работа ФСБ в град Екатеринбург.

Ако бъде приет за отговорен, Гершкович е застрашен от до 20 години затвор.

Случаят още повече обтегна така и така напрегнатите връзки сред Вашингтон и Москва след съветската инвазия в Украйна предходната година. Съединени американски щати публично окачествиха ареста като противозаконен.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР