Вестник Уолстрийт джърнъл призова посланикът на Русия във Вашингтон да

...
Вестник Уолстрийт джърнъл призова посланикът на Русия във Вашингтон да
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл призова руският посланик в САЩ да бъде обявен за персона нон грата

Вестник " Уолстрийт джърнъл " прикани посланикът на Русия във Вашингтон да бъде разгласен за личност нон грата (нежелана личност), откакто публицист на вестника беше арестуван в Русия по съмнение в шпионаж, заяви Франс прес.

 

" Експулсирането на съветския дипломат в Съединени американски щати, както и работещите там съветски публицисти, би било най-дребното нещо ", твърди всекидневникът в публицистична публикация, оповестена нощес. " Моментът, определен за ареста, наподобява на провокация, пресметната, с цел да засрами Съединени американски щати и да сплаши непознатите публицисти, които към момента работят в Русия ".

 

31-годишният Еван Гершкович беше арестуван в Екатеринбург по съмнения в шпионаж. Кремъл твърди, че той е бил хванат " на мястото на престъплението ". Журналистът отхвърли всички обвинявания, явявайки се пред московски съд. Той обаче беше изпратен в прелиминарен арест до 29 май, като мярката за неотклонение може да бъде удължавана в очакване на процеса, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Известно е само, че съветската Федерална работа за сигурност е оповестила, че с ареста на Гершкович е " осуетила противозаконна активност ". Според ТАСС казусът е дипломиран като конфиденциален, което попречва публикуването на информация по тематиката.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР