Вестник Труд започна съвместна рубрика със сдружение Приятели помагайте. Всяка

...
Вестник Труд започна съвместна рубрика със сдружение Приятели помагайте. Всяка
Коментари Харесай

Обездвижен мъж получи инвалидна количка

 другари помагайте Вестник „ Труд ” стартира взаимна графа със съдружие „ Приятели помагайте ”. Всяка седмица ще представяме вик за помощ, получен от неговите координатори и ще демонстрираме какво е свършено с помощта на доброволци и донори.

Сдружение „ Приятели, помагайте ” прегърна нова благотворителна самодейност и усмихна бедстващо семейство от Тетевен. 44-годишният Румен има увреждания от детска възраст и към този момент 20 години е обездвижен. За него се грижи старата му майка, 76-годишната Сашка. Благодарение на бързата интервенция на сърцати донори след зов за помощ мъжът получава нужната инвалидна количка.
 06-02  06-03  06-04  06-01
С създателя на сдружението Лео Кадели се свързва племенничката на чичо Румен и внучка на баба Сашка – Снежана, която търси избавление за неволите на нейните близки. Майка и наследник мъчно свързват двата края, с цел да могат да оцелеят се впускат в тегленене на заеми, които не могат да покриват. Румен получава 220 лева пенсия, а баба Сашка 230 лева, парите отиват за погасяване на отговорностите, които са натрупали, с цел да си купят дърва за зимата.

След като Лео Кадели се среща със случая и го споделя в интернет, с него се свързват доста искащи, които желаят да оказват помощ на фамилията от Тетевен. За няколко дни се събират донори и с два автомобила се насочат към балканския град. „ Ние държим на думата си и не обещаваме неща, за които нямаме опция ”, споделя Лео на чичо Румен. По време на визитата при фамилията баба Сашка се тормози, че ситуацията не е доста приветлива, само че Лео я успокоява: „ Вие сте чисти по душа, по тази причина сме тук ”.

В сигнала внучката Снежана моли за две неща – количка за чичо си и дрешник за баба си. 44-годишният мъж получава инвалидната количка, само че с това добрината на отзовалите се хора не стопира. За баба Сашка има подарък дрешник, също по този начин нова пералня, която е закупена от дарителката Кристина Михайлова. За фамилията са поръчани към 3 кубика дърва, а разноските по тях поема Наталия Ангелова, която изпраща 50 евро от Германия. Добросърдечна жена на име Елеонора Стоянова също взе участие в закупуването на дървата, също така поради невъзможността си да участва на визитата приготвя хранителни артикули, които доставя с такси.

На апела се отзовава и Силвия Стойнова, която изпраща колет с храна. „ Нашата задача е да бъдем човечни, не вършим тълпи просто по този начин, а раздаваме доброта ”, споделя Лео. Към самодейността се включва и баба Ненка от Хисаря, която също споделя тежка орис и гледа трима индивида с увреждания, само че сърцето й продължава да раздава топлота и изпраща облекла на баба Сашка и чичо Румен. Младо момиче на име Васи пък се бори с юридическата част и приготвя молби до община Тетевен и обществените институции, с цел да може фамилията да получи това, което страната им дава по закон, споделя Лео Кадели.

Баба Сашка е умилена до сълзи: „ Аз помолих за малко, а вие ми изпратихте толкоз доста неща, предоволна съм ”. Нейният наследник Румен не може да скрие усмивката си и балгодари от сърце на всички донори.

По време на срещата Лео Кадели посъветва фамилията, да не вършат неточности и разноски, които не могат да си разрешат и благодари за синагала на Снежана. Пожелава на баба Сашка и чичо Румен да се грижат за себе си и да пазят движимостите, които получават от донорите. „ Благодаря на всеки един, който има вяра в нас и се впуска във всяка самодейност, за подадените сигнали и желанието да помагате с нас. Мен ме прави благополучен фактът, че съумяваме да накараме хората да се ухилен ”, споделя Лео.

Нова задача


Лекарства и дърва за баба Седефка


Към Лео Кадели и „ Приятели помагайте ” се е обърнала баба Седефка от радомирското село Дрен. 78-годишната жена е останала сама, няма деца и живи близки, има потребност от медикаменти поради заболяване и от дърва, с цел да доизкара зимния сезон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР