Vespa: Усещането се описва с една дума - свободаЛюбители на

...
Vespa: Усещането се описва с една дума - свободаЛюбители на
Коментари Харесай

Vespa: Усещането се описва с една дума - свобода

Vespa: Усещането се разказва с една дума - независимост
Любители на италианските скутери Vespa („ Веспа ”) се събират за първи път на интернационална среща. Двудневният конгрес ще бъде открит на 31 август в историческия град Копривщица, сврян в Балкана и запазил достоверния си тип и дух.

„ Сблъскали ли сте се с „ Веспа ”, това остава вечно. Когато се кача на скутера чувствам независимост ”, съобщи пред БГНЕС ръководителят на българския клуб на „ веспарите ” Руслан Нинов. В него членуват 115 души. Няма точна статистика какъв брой хора са притежатели на този вид мотоциклети у нас.

Руслан описа, че за мотоциклетите към момента се намират елементи, особено за ретро моделите, и не излиза скъпа поддръжката. По информация на сдружението най-старият подобен модел в България е от 1956 година и към момента е в придвижване. „ Когато притежаваш този модел – ставаш част от него и не мислиш, и не пресмяташ какъв брой ще ти коства ”, счита Нинов.

Най-младият член на клуба е Васил, който се влюбил в мотоциклета, откакто видял дизайна. „ За година и половина навъртях 20 000 километра в градски условия. С една дума – скорост, усещаме тръпка ”, разказва в резюме преживяването.
 Сблъскали ли сте се с „ Веспа ”, това остава вечно Сблъскали ли сте се с „ Веспа ”, това остава вечно / БГНЕС
Член на клуба е и Никола, който от 3 години се любува на този мотор. Споделя, че преди този момент е сменил няколко други и по-мощни. „ Чувствам се изпълнен, движа се с нещо красиво, забавно, хваща окото, че имаш готини сътрудници, с които да си извършите клуб, да обмените елементи ”, споделя Никола.

„ Усещането на вибрациите на мотора, мирисът на изгорелите газове на двутактовия мотор е несравнимо ”, добавя сътрудниците си и Димитър, който също членува в клуба.

По отношение на форума в Копривщица упованията са да се включат десетки притежатели на именитата оса - мотоциклетът избавил следвоенна Италия. „ Ще има участници от Косово, от Сърбия, Гърция и Хърватия. По всяка възможност и други фенове от прилежащите страни ще се включат. Колкото повече – толкоз повече ”, сподели още Руслан Нинова и предложения всички притежатели и фенове на марката, които назовава свои другари, на интернационална Веспа среща в България – Bulvespa 2018. Откриването е на 31 август, а закриването на 2 септември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР