Веси Станева е дизайнер и основател на един от новите

...
Веси Станева е дизайнер и основател на един от новите
Коментари Харесай

Веси Станева: Българската дизайнерка, която провокира със стила си!

Веси Станева е дизайнер и създател на един от новите и бързо разрастващи се български фешън марки. Освен дизайнер, тя също по този начин е и сполучлив български модел, който снима с едни от най-известните фотографи и марки в България. Родом е от Пловдив, само че сега живее в София. Кариерата ѝ като модел стартира още в ранна детска възраст в родния й град.

Но ориста си знае работата и единствено няколко години по-късно я вижда фешън редактор, който й предлага работа като модел за списанието, в което работи. Родителите на Веси поддържат концепцията и оттогава до ден сегашен тя е модел. Идеята за марката ѝ се ражда инцидентно, откакто на един рожден ден отива напълно облечена с направени от нея облекла, които не харесват изключително на останалите присъстващи, в това число и на тогавашният й другар. Вместо да я откажат обаче, мненията им провокират тъкмо противоположното - подтикват я да продължи напред.

 PODKAST VBOX7

В началото тя шие облекла единствено за себе си като ги споделя в профила си в Instagram , до момента в който един ден известният рапър Секта се свързва с нея, защото доста е харесал един от дизайните ѝ. Това дава началото на стилния й бранд.

Тя разказва себе си като интуитивна, прозорлива и упорита и тъкмо поради това има вяра в себе си в нещата, които изобретява, счита, че тъкмо тези качества ѝ оказват помощ да улавя трендовете още преди да са станали всеобщи. В Podcast7 тя дава за образец изрусените ѝ вежди, като споделя, че взела тази стъпка още преди международно известни модели като образец дава сестрите Хадид.

 PODKAST VBOX7

Веси споделя, че нейната муза е Рик Оуенс, защото неговата марка става известна от уста на уста и несъмнено това я въодушевява , тъй като вижда по какъв начин е допустимо да успееш с малко и старания и обществото да види изкуството, което даден човек сътворява.

На въпроса „ Кои известни лица искаш да носят твоя бранд? “ Тя споделя, че доста би се радвала в случай че има опцията един ден Майли Сайръс или Ники Минаж да носят нейните облекла и шапки, защото нейния жанр е по-различен и счита, че ще подхождат на тъкмо тези реализатори.

 PODKAST VBOX7

В Podcast7 тя споделя, че един дизайнер работи 24/7 и има месеци, в които съумява да изплува финансово, само че има и такива, в които е на нулата или под нея.

„ Със сигурност да си дизайнер в България, не е елементарно, само че моята цел е да се развъртвам тук! “ , споделя Веси.

На въпроса „ Какво би направила в случай че успееш да спечелиш 1 милион от марката си? “, Веси споделя, че с част от тях би основала траурна организация за животни, а останалата част би вложила в марката си, с цел да се разрасне оптимално.

Интригуващи фотоси от Инстаграма на Веси вижте 

Веси Станева поучава: ,,Не си купувайте trendy облекла, които се изхабяват бързо, а по-скоро да купуваме качествени облекла, които даже и след 1000 пранета са като нови. Носете стелки в обувките си! Особено за хората над 25 годишна възраст. Носете комфортни кецове. Не се засягайте от мнението на хората, обличайте се, както на вас ви харесва “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР