Вещи, принадлежали на Джон Ленън и на The Beatles, ще

...
Вещи, принадлежали на Джон Ленън и на The Beatles, ще
Коментари Харесай

Аукцион предлага вещи на Джон Ленън и на The Beatles като NFT-та |


Вещи, принадлежали на Джон Ленън и на The Beatles, ще бъдат продадени като NFT-та на търг през февруари. Предметите са част от персоналната сбирка на най-големия наследник на рок звездата - Джулиан. 

Разбира се, той ще резервира за себе си физическите движимости, така като NFT-тата трансформират цифровите произведения на изкуството и други колекционерски продукти в единствени по рода си, проверими активи, които могат да се търгуват в блокчейн системата.

Незаменяемите токени (NFT) са частици цифрово наличие, свързани с блокчейна - цифровата база данни, която се свързва с криптовалути като етериум или биткойн. Обаче за разлика от тези активи NFT-тата са неповторими сами по себе си и не са взаимозаменяеми. Докато криптовалутите като етериум или биткойн могат да бъдат заменяни или разменяни със сходни активи със същата стойност, сходно на $.

Дигиталните токени могат да се преглеждат като документи за благосъстоятелност на виртуални или физически активи.

Част от предметите, които ще бъдат продадени на аукциона са черна перелина, носена от Ленън във филма Help! и мемоари на песента на The Beatles - Hey Jude. Бележките, написани от Пол Макартни, имат начална цена от $30 000. Очаква се наддаването за тях да надвиши 2 пъти първоначалнo оповестената стойност. 





На търга ще бъде препоръчана и NFT версия на афганистанското палто, носено от Джон Ленън във кино лентата Magical Mystery Tour. 



На търга ще бъдат продадени и 3 китари Gibson: Gibson Les Paul 25/50, Gibson Les Paul и Gibson 1959.

Gibson Les Paul 25/50 е подарък от Джон Ленън на сина му Джулиан. Тя е по специфична поръчка в чест на 25-ата годишнина от основаването на модела на китарата и 50-ата годишнина от кариерата на музиканта Лес Пол.

Gibson Les Paul още веднъж е подарена от Джон Ленън на Джулиан. Джулиан е свирил едвам няколко пъти на нея, споделя самият той пред Variety.



Китарата Gibson 1959 също е подарък на Джулиан от татко му. Тя е обичана на младия реализатор, защото е с по-къс гриф за разлика от останалите китари. 



Всяко NFT ще се предлага като аудио-визуална колекционерска стойност, с роман от Джулиан Ленън дружно с изображение на предмета. 

Предметите ще са налични на пазара за незаменяеми токени за музикални NFT-та, билети и движимости от сектора - YellowHeart. 

Част от приходите от продажбата ще отидат за фондация White Feather на Джулиан Ленън. 

Registration and Bidding is now open for Lennon Connection: The NFT Collection. In collaboration with x, a portion of the proceeds will be donated to to offset carbon via. Learn more at
— Julian Lennon (@JulianLennon)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР