Веселин Марешки вече официално е обвиняем. Той получи информация за

...
Веселин Марешки вече официално е обвиняем. Той получи информация за
Коментари Харесай

Марешки официално се сдоби с обвинение

Веселин Марешки към този момент публично е обвинен. Той получи информация за това персонално след посещаване в прокуратурата. "Обвиниха ме за нелоялни търговски практики, нападателно разпределяне на листовки и други, като по този метод да принудя някой да направи нещо, само че не можах да прочета доста тъкмо ", съобщи депутатът и водач на "Воля” на излизане от постройката на държавното обвиняване, съобщи БГНЕС.

Специализираното звено "Антикорупция " го упрекна в изнудване. Марешки е с мярка за неотклонение "Подписка ". Като коментар във връзка полученото обвиняване политикът и предприемач даде образец с лоукост фирмите, които можели да водят нападателна политика, до момента в който, в случай че той направи това, към този момент това било закононарушение. Той отхвърли да е имало свидетелски показания, че е притискал по-малки аптеки да изкупи бизнеса им. "Ако имаше такива обвинявания, щяха да ми бъдат предявени по-рано ", аргументира се той.

Марешки направи резюме, че това е политическа принуда от страна на прокуратурата към него, само че отхвърли да каже кой е в основата на тази поръчка. "Няма по какъв начин да ми простят, че се опълчвам на следващия обир на българската стопанска система. Винаги ръководещите разиграват тази идея. Вчера разгласих, че през септември ще слага доста остро въпроса на ръководещата коалиция за това да стартира да работи в полза на българския народ, страна и бизнес. Ако това не се случи, тръгваме на сериозна офанзива за събаряне на държавното управление и на предварителни избори ", закани се той.

Според Марешки едно от следствията против него е било прекъснато и без никакви спомагателни доказателства още веднъж е извадено от чекмеджето. "Това е метод да държиш някой изкъсо и да го шантажираш, а въпреки това да се отклони вниманието от КТБ, от НДК, от санирането, от летището, акцентира той. ОПГ (организирана незаконна група – бел. ред.) по какъв начин го разшифровате ", попита Марешки. И предложи друго тълкувание - това е ръководещата коалиция: Обединени патриоти и ГЕРБ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР