Веселин Марешки е провеждал предизборна кампания преди 26 април, което

...
Веселин Марешки е провеждал предизборна кампания преди 26 април, което
Коментари Харесай

ЦИК глобява Веселин Марешки

Веселин Марешки е провеждал предизборна акция преди 26 април, което е нарушаване на Изборния кодекс, излиза наяве от решение на ЦИК от 30 април. От комисията декларират, че излъчването на предизборни клипове с присъединяване на Веселин Марешки преди 26 април е нарушаване на разпоредбите за осъществяване на предизборна акция. Сигналът против Марешки е постъпил в ЦИК от Христо Дунчев, изпълнителен секретар на „ Партия на Зелените “, съобщи Нова Варна. 

``
реклама

В сигнала се излагат изказвания за нарушение на разпоредбите за осъществяване на предизборната акция от „ Воля “ за излъчени предизборни клипове по bTV, с които се популяризира лидерът на кандидатската листа на партията. Към сигнала не са приложени клипове, заради което ЦИК ги е изискала от Съвет за електронни медии. Излъчените видеоклипове са 3.

Избирателната комисия е открила, че излъчените клипове съставляват комерсиална реклама, по време на която се насочат политически внушения в интерес на политическа партия „ Воля “ и Веселин Марешки. Клиповете популяризират медикаменти с фрагменти от аптеки и бензиностанция, в които Марешки приканва „ Заедно да спрем грабежа, ние от “Воля ” сме българските родолюбци “. На водача на „ Воля “ ще бъде формиран акт за нарушаването, който ще бъде изпратен на регионалния шеф на област Варна за издаване на наказателно разпореждане.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последн
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР