Веселин К. е от Варна, работи в сферата на туризма.

...
Веселин К. е от Варна, работи в сферата на туризма.
Коментари Харесай

Читател: Изчислих си личната инфлация с този калкулатор и се ужасих! Промяната ме ограби

Веселин К. е от Варна, работи в областта на туризма. Женен е с 2 деца. Второто пристигнало, както споделя той с „ Промяната “ и брачната половинка му е в отпуск по майчинство. Двамата все по-трудно се оправят със фамилния бюджет, макар икономиите и безрезервната помощ на родителите с „ някой лев “ и био артикули от село. Така Веселин се дефинира като благополучен средностатистически българин. Щастлив е, тъй като има на кого да разчита в сложни моменти, няма заеми и не заплаща наем, със брачната половинка му живеят в жилището на родителите му, които се преселили на вилата в близко село.

Въпреки всичко – парите като че ли се изпаряват. Веселин споделя: „ До преди две години успявахме с жена ми дори да отделим по някой лев. Правехме си проекти по какъв начин ще купим за бебето най-хубавата количка, ще създадем ремонт на детската стая, дори мечтаехме да сменим колата с по-нова и по-удобна за двете деца. Всичко изглеждаше действително и постижимо. Изведнъж всичко се обърна, парите като че ли се изпаряваха! Трудно изкарваме до заплата и се наложи да посегнем към спестяванията. Сега и от тях не остана съвсем нищо. Как ли се оправят хората, които заплащат наем и имат заеми?! “

Преди седмица Веселин решил да ревизира персоналната си инфлация с  и останал учуден:

„ Как няма да броим стотинките! През тези две години парите, които получаваме двамата общо се усилиха цифром и словом със 150 лева на месец, поради обстоятелството, че ни се роди бебе. Разходите се качиха, а моята „ персонална инфлация “, която през декември 2020 година е била негативна (-0,4%), през декември 2022 година 18,3%. Ако вкарам малко горчив комизъм ще кажа, че това е по-добре от други месеци – през септември 2022 година е била 21,7%, а през август и юли малко над 20%!



Повтарям! И това в случай, че нямаме заеми и не плащаме наем! Хич не им желая смяната! Ограбиха ни!

Споделяме историята на нашия четец без коментар.
На  всеки може да си направи сметката, като си пресметна „ персоналната инфлация “ и си подреди „ персоналните цели “, а тъй като сме в изборно време, остава единствено да напомним, че е значимо да се гласоподава, с цел да не направи някой различен избор вместо нас и също, че:

Купуването и пласиране на гласове е закононарушение!

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР