Веселин Желев Снимка: фейсбукВеселин Желев, личен блогС Вежди Рашидов на

...
Веселин Желев Снимка: фейсбукВеселин Желев, личен блогС Вежди Рашидов на
Коментари Харесай

Статуквото се връща, да. Но вече не е мръсна дума

  Веселин Желев Снимка: фейсбук
Веселин Желев, персонален блог

С Вежди Рашидов на председателското място в Народното събрание така наречен “статукво ” се връща, да. Но никой не стачкува. Улиците са празни.
“Статукво ” към този момент не е мръсна дума. Тя по-скоро е синоним на избавление.
Партиите на статуквото ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и БВ демонстрираха инстинкт за самозапазване.
За разлика от жълтопаветните реформатори Политическа партия и Демократична България, по-старите обединения усетиха в точния момент, че всички губят от патовата обстановка.
Освен инстинкт за самозапазване те демонстрираха и здрав разсъдък, т.е. схващане, че всички са дребни и компромисът е неминуем.
Политическа партия и Демократична България продължиха с радикализъм, който е диспропорционален на опциите им. Те не престават да отхвърлят действителностите и по тази причина вървят по пътя на Има Такъв Народ. Ако в действителност скоро има нови избори, ще забележим това в резултатите.
Защо ли? Защото жълтопаветната гражданска война завърши безславно. Хората не видяха нищо от обещаните им по площадите резултати.
Днес, на фона на войната и инфлацията, те желаят стабилизация и не неразбираемото ново, а изпитаното остаряло.
Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ завоюваха не борбата, а войната, тъй като така наречен “промяна ”, не сподели по-добра действителна опция.
Промяната е неизбежна. Но особено тази смяна няма да продължи. Тя свърши – тъкмо по този начин, както заслужи. Независимо дали ще имаме държавно управление или избори.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР