Веселин Иванов обвини съдия Владислава Цариградска в лъжа. Той заяви,

...
Веселин Иванов обвини съдия Владислава Цариградска в лъжа. Той заяви,
Коментари Харесай

Веселин Иванов обвини съдия Цариградска в лъжа: Не съм заплашвал никого!

Веселин Иванов упрекна арбитър Владислава Цариградска в неистина. Той съобщи, че никого не е заплашвал в пост във Фейсбук.

По-рано през днешния ден Цариградска съобщи, че от обща позната с ръководителя на Дирекция „ Публична връзка “ към основна прокуратура, чува опасността:  „ Кажи на тая жена да се кротне “, гласяла опасността по неин адрес

„ Ако някой дръзне да насочи такива закани към арбитър, какво може да чакат жителите “, зададе съответния въпрос Цариградска

SafeNews разгласява отговорът на Веселин Иванов без редакторска интервенция:

Със боязън и горест открих, че името ми в последните два дни участва в отрицателна конотация в поредност от изявленията на един съответен български арбитър.

Страх, тъй като от кого, в случай че не от арбитър, жителите би трябвало да чакат правдивост.

Страх, тъй като съдията е този, който най-добре би следвало да осъзнава тежестта на всяка една употребена дума

Та нали точно посредством силата на думите всеки един арбитър правораздава.

Страх, тъй като български арбитър издава присъда от ефира на уважавани от мен медии, които са били част от професионалния ми път, като освен това си служи с погрешни внушения.

Тъга, тъй като моята персона се употребява в опит за изкуствено генериране на напрежение и грозна офанзива против институцията Прокуратура на Република България. При това в миг, в който са подхванати действителни дейности за пречистване и промяна на системата. Нещо, което се случва за първи път от повече от десетилетие. Именно в границите на процеса по реформиране на институцията и поради неприемливи практики, осъществявани в края на мандата на предходния основен прокурор, още в средата на 2023 година от ръководената от мен Дирекция бяха освободени шестима чиновници. За всичко това съм дал и съответните показания пред способен орган.

В същото време декларирам, че по никакъв метод, нито „ преди часове “, нито в предишен интервал, аз или Дирекция „ Публична връзка “, сме били ангажирани по какъвто и да е метод с изявления, отнасящи се до въпросния български арбитър, тиражиращ обществено името ми с непроверени изказвания и в прорез с Кодекса за етично държание на българските съдии.

Лесно проверим факт е, че публикации по адрес на съответния арбитър има в избрани уеб сайтове надалеч преди да заемам актуалната позиция в администрацията на прокуратурата

Несериозно и даже оттатък рамките на рационалното звучи, че като правосъден чиновник съм си разрешил да насочвам под каквато и да е форма опасност към въпросния арбитър, а и въобще към магистрат или български жител. За утешение на въпросния арбитър, който обществено декларира упоритости за кариерно израстване, ще уточня, че и против моята персона в последните месеци виждам изявления, освен това в същите уеб сайтове, които госпожата дефинира като „ жълти “ и „ кафяви “, само че не съм си разрешил с това да наемам който и да е, даже фамилията си. Уви, тъжната действителност е такава, а предвид на професионалната ми ангажираност съм наясно, че обект на сходни отрицателни изявления са още десетки български прокурори, следователи и не малко съдии, само че не съм открил от това те да вършат акции, в това число предизборни такива.

Вярата в професионализма и съвестта точно на тези магистрати, които несъмнено са болшинство, ми дава вяра за бъдещето на българското правораздаване,

макар властовите упоритости, било то на един съответен български арбитър или на някогашен основен прокурор, подобие в държанието, на които от ден на ден откривам.

Още вести четете в рубрика „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР