Веселин Димитров спечели втората си титла при средно напредналите в

...
Веселин Димитров спечели втората си титла при средно напредналите в
Коментари Харесай

Веселин Димитров измъкна втора титла в ИТЛ

Веселин Димитров завоюва втората си купа при приблизително напредналите в най-голямата аматьорска тенис лига в България. Във финала на Втория вечерен шампионат, който се играе в комплекс 18.82, той победи Пламен Пенев с 2:1 сета (1:4, 4:3, 10:4). Мачът продължи близо два часа и предложи доста страсти и обрати. Пламен взе първия сет с лекост, а във втория водеше с 3:1 гейма и сервираше за купата. До този миг опитите на Веселин да обърне срещата бяха несполучливи. Но когато включи в играта си сечени удари и къси топки, обратът стана факт. Той освен завоюва втория сет, само че и взе тайбрека с безапелационното 10:4, с което отнесе купата.

„ Пламен игра чудесно, слагаше топката в ъглите и ме затрудни доста – разяснява Веселин. – Във втория сет обаче той се умори, а аз станах по-концентриран. Радвам се на успеха и ще продължа да играя и при напредналите. През тази година желая да стигна най-малко до един край при най-хубавите, а за какво и да не взема купа. Играя в ИТЛ от дълго време. Новият формат на мачовете ми подхожда доста, както и фактът, че срещите стартират в тъкмо избран час. Пожелавам на мениджъра на лигата Ивайло Цанков доста триумфи и все по този начин да пали дилетантите по тениса.

Днес предстоят полуфиналите при напредналите във Втория вечерен шампионат. В първия мач един против различен застават първенецът на лигата за 2017 година Адриан Стоименов и Иван Златанов. Във втория изненадата за 2018 Ивайло Боджаков, който завоюва конкуренцията в категория 500 в Осмия вечерен шампионат, ще се опита да надделее над Филип Байерфус. Швейцарецът се включва за пръв път в Интерактив тенис, само че има опит в сходни надпревари в родината си.

В момента дилетантите от ИТЛ могат да се запишат за седем съревнования в три шампионата. Отворени са схемите за Третия и Четвъртия вечерен шампионат при начинаещи, приблизително напреднали и напреднали. Те ще се играят в Tech park и в Tennis 360 (бившите кортове на БСФС). По мотив 8 март Интерактив тенис провежда и обичайния шампионат за дамите. Ladies Night 2019 ще се организира в Българския народен тенис център, а записването е отворено до 8 март. Началото на мачовете е на 11 март, финалът ще се играе на 17-и, а всички участнички имат обезпечени най-малко 3 срещи.

Повече детайлности за Интерактив тенис и за шампионатите можете да намерите ТУК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР