Веселин Денков обясни, че се занимава с ресторантьорство и финансиране

...
Веселин Денков обясни, че се занимава с ресторантьорство и финансиране
Коментари Харесай

Веселин Денков за Нотариуса в НС: Пратеници на спецпрокуратурата ...

Веселин Денков изясни, че се занимава с ресторантьорство и финансиране повече от 30 години, обвинен е по 3 каузи - за изнудване, лихварство и подбуждане за ликвидиране.

Още през 2016 година негови другари му се обадили, че имали проблем със Специализираната наказателна правораздаване, а когато се прибрал от пътешестване се видял с тях, спецпрокуратурата желала той да заплати 100 000 лева, с цел да не го създадат обвинен. Няколко месеца по-късно обаче се оказал обвинен, когато и Веселин Денков потърсил юрист Лулчева за помощ. Той бил очевидец по дело за изнудване през 2011 година

Денков съобщи, че в интервала сред 2016-2020 година са идвали представители и " пратеници на спецпрокуратурата " при него - да заплати избрана сума пари, с цел да си няма и други основани проблеми. Всички, които идвали, били по предписание на профилираната прокуратура. Единият от пратениците на профилираната прокуратура му споделил, че щяло да е " извънредно неприятно " за него, в случай че не си заплати. Негова близка позната го посъветвала да си направи среща с някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, като му изложил всичко, което му се е случило. В началото на 2020 година КПКОНПИ му предявила иск, който бил за близо 12 млн. лева и който след това бил понижен на 3 млн. лева Във времето сред 25-26 август 2020 година всички очевидци - очевидни и секрети били разпитани. За хората, които идвали при него - желали едно и също да заплати, с цел да няма проблеми.

Докато бил в ареста въпросните пратеници се обадили и на юрист Ина Лулчева с призовка за повдигне на друго обвиняване за ликвидиране. При множеството ограничения за неотклонение, които се гледали в спецсъда, му се падали едни и същи съдии - съдиите Георги Ушев и Галя Георгиева.

Стефан Денков обвърза протичащото се с него и с митингите през 2020 година, тогава негови близки ми споделиха, че се знаело, че аз финансирам митингите. " На база на това се задействаха всички институции ", сподели още Веселин Денков.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР