Вертолетите и армията са в готовност да окажат помощ при

...
Вертолетите и армията са в готовност да окажат помощ при
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов: Вертолетите и армията са в готовност да окажат помощ при нужда

Вертолетите и армията са в подготвеност да окажат помощ при потребност. Хеликоптерите от авиобаза " Крумово " бяха в 10-минутна подготвеност за политане и оказване на помощ по въздуха. Високопроходима техника също беше приведена в подготвеност. Самолет " Спартан " беше подготвен за политане. Заедно с модул от Софийска община - Дирекция " Аварийна сигурност и предварителна защита ", с които упражняваме постоянно. Нашите първични старания бяха към търсене и избавяне. Не постъпиха претенции за такива дейности и насочихме дейностите си към логистика. Доставяхме имуществото, обезпечено от БЧК. Няколко камиона действаха до среднощ. Това съобщи пред БНР началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов по отношение на бедстието по Южното Черноморие.

Областните шефове са тези, които реализират координацията и връзката с държавните органи.

" Армията постоянно е подготвена да окаже помощ на популацията! ", увери той.

Командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби от военноморска база " Атия " е на терен и координира възможни дейности на армията, заяви адмирал Ефтимов.

" Описват се вредите и напъните ще бъдат ориентирани към възобновяване. Въпрос на преценка е с какво армията може да се включи в това. Имаме профилирана техника и хора, ще се реши ситуацията и най-ефективно съгласуване за консумиране на наличния запас ", изясни той.

Адм. Емил Ефтимов акцентира, че в случай че има отправено искане за помощ с високопроходима техника, незабавно биха изпратили.

" В подготвеност сме да помогнем, имаме дежурни сили и средства, следим ситуацията. Единственото, което беше поискано от нас, беше за логистика и транспортни средства, подготвени сме да окажем още ", сподели той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР