Верстапен беше принуден да преодолее наказание от пет секунди по

...
Верстапен беше принуден да преодолее наказание от пет секунди по
Коментари Харесай

Шампионът във Формула 1 Макс Верстапен спечели GP на Лас Вегас - неговата 18-та победа за сезона

Верстапен беше заставен да преодолее наказване от пет секунди по време на надпреварата, както и да се оправи с конфликти с Шарл Льоклер и Джордж Ръсел.

Leclerc на Ferrari изпревари Серхио Перес в последната обиколка, с цел да завоюва второ място, до момента в който английската звезда Ландо Норис се озова в болница след злополука в третата обиколка със 180 благи в час.

Люис Хамилтън приключи седми.

p>

Но огромна част от фокуса на надпреварата беше отвън пистата, като събитието срещна редица проблеми през уикенда.

Противоречиво оповестено за най-скъпото съревнование в историята на Формула 1, почитатели в четвъртък съумях да видя единствено осем минути съревнование по време на подготвителната сесия, откакто развинтен похлупак на люка на уличната писта проби дупка във Ферарито на Карлос Сайнц, спирайки процеса до скърцане.

Това беше повече от пет часа преди колите да бъдат позволени назад на пистата, до този миг почитателите бяха накарани да изоставен.

„ Шамболичното “ Гран при на Лас Вегас спряно

Часове преди самото съревнование уредниците бяха ударени с колективен иск дело, заведено от името на 35 000 почитатели, които съумяха да видят единствено няколко минути от събитието.

В събота Верстапен съпостави блестящото събитие, цялостно със звезди, с петото равнище на британския футбол, като сподели на кореспонденти след подготовка: „ Монако е Шампионската лига, а това е Националната лига. “

Той добави: „ Когато бях малко дете, всичко беше поради страстта на спорта, в който се влюбих, а не в шоу. Като същински играч, шоуто не би трябвало да има значение. "

Изображение: Верстапен разкритикува организацията на надпреварата. Снимка: AP

Събитието беше цялостно със звезди в и към падока, в това число хора като Кайли Миноуг, Джъстин Бийбър и Джон Леджънд.

Сезонът на Формула 1 закрива идващия уикенд, като финалното съревнование ще се организира на пистата Яс Марина в Абу Даби.

Верстапен и сътрудника му от Ред Бул Перес към този момент изравниха първо и второ място в шампионата, до момента в който Хамилтън е трети.

Ред Бул ще вземе трофея при конструкторите за сезона.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР