Версиите на Алвеш и на ищцата, описващи случилото се в

...
Версиите на Алвеш и на ищцата, описващи случилото се в
Коментари Харесай

В съдебната зала Алвеш ридае, прокуратурата не се трогна от драмата му

Версиите на Алвеш и на ищцата, описващи случилото се в тоалетна на дискотека, се разминават
Окончателната присъда по обвиняването против него в обезчестяване се чака до 20 дни

Съдебната сага към Даниел Алвеш счупи всевъзможни върхове по интерес във вчерашния си трети и най-ключов епизод, който бе наблюдаван онлайн по всички огромни медии в страната. Показания пред съда в Барселона дадоха както обвиненият в обезчестяване футболист, по този начин също ищцата и правосъдни медици. Бяха изгледани и над час и половина видеозаписи от охранителните камери (само за присъстващите вътре в залата, само че не и пред представители на медиите) в дискотеката от въпросната вечер на 30 против 31 декември 2022 година.

От лагера на Алвеш не престават да пледират за непорочност или за минимална условна глоба, до момента в който прокуратурата упорства за оптималното наказване от 12 години зад решетките. Докато даваше показания пък, легендата на Барселона избухна в рев, като се наложи съвещанието да бъде прекъснато за малко.

Версията на двете страни се разграничава радикално, а съдът би трябвало да се произнесе в идващите 20 дни. Ето противоречивите моменти и показанията на двете страни.

ВЕРСИЯТА НА АЛВЕШ

Бразилецът продължава да упорства, че е бил под въздействие на голямо количество алкохол и не е съзнавал дейностите си. Той твърди, че преди той и компанията му да отидат във ВИП залата на дискотека " Сътън ", е изпил най-малко бутилка и половина вино и няколко уискита. След като влезнали в дискотеката, поканили прилежаща компания от 5 девойки на своята маса.

" Танцувахме и тя (ищцата, б.р.) стартира да флиртува с мен. Докосваше ме по слабините, търкаше се в мен, явно знаеше кой съм, тъй като изиска да се снимаме. Усетих очевиден полов намек в дейностите й. Затова й предложих да отидем дружно до тоалетната (единствено място, където няма камери, б.р.). Тя пристигна напълно добороволно. Аз седнах на тоалетната паница, тя ми смъкна панталоните и ми направи фелацио.

Искаше и сексуален контакт, само че аз не пожелах. Тя беше на колене, а след това за секунди седна в мен. Приключихме бързо и аз излязох първи и самичък, тъй като не желаех да ни виждат, че излизаме дружно. След това тя и приятелките й си потеглиха, а след още няколко напитки аз се прибрах у дома. В нито един миг тя не е споделила, че не желае да прави нещо. Всичко беше по взаимно единодушие, не съм я удрял, не е имало принуждение, не съм подобен човек ", изясни пред съда Алвеш, като в най-емоционалния миг избухна в сълзи. Той съобщи също по този начин, че е променял няколко пъти версията си пред съда, тъй като се е опитвал да избави брака си.

ВЕРСИЯТА НА МОМИЧЕТО

Според показанията на ищцата (тя приказва зад заслон и с компютърно моделиран глас, б.р.), Алвеш е бил доста настойчив на дансинга, целувал я е по врата и я е поканил да отидат на по-тихо място, с цел да могат да беседват и да изпият на мира по едно пиво. След като са влезнали в тоалетната, бразилецът станал нападателен. С няколко удара я предиздвикал да падне на колене и да му прави фелацио.

После я обърнал права към стената и я изнасилил. Като упорствал от самото начало тя да повтаря, че е " неговата дребна кучка ". След като всичко свършило, тя незабавно отива при защитата на дискотеката, където избухва в рев (това се удостоверява от камерите и показанията на охранителите). Повикана е полиция, следва разпит, а по-късно и медицински обзор.

СТАНОВИЩЕТО НА МЕДИЦИТЕ И ПСИХИЧЕСКАТА ЕКСПЕРТИЗА

Съдебната здравна експертиза даде спорни данни по отношение на хипотетичното закононарушение. Ищцата в действителност е имала рани на двете колена, които са били обработени. Не са открити обаче вагинални охлузвания, присъщи при обезчестяване. Както подчертаха лекарите обаче, това не значи сигурно, че не е имало полово принуждение.

Психическата експертиза на Алвеш пък посочила, че в оня миг той чудесно е съзнавал какво прави. От записите на камерите проличава, че той е в кондиция, може да беседва и да управлява дейностите си, макар че е под въздействие на алкохол.

При прегледа на момичето психолозите обаче не забелязали положение на потрес, а само междинна степен на посттравматичен стрес. На пациентката били изписани леки успокоителни лекарства, които обаче тя не приемала постоянно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР