Вероятността заразата с да се окаже фатална е намаляла с

...
Вероятността заразата с да се окаже фатална е намаляла с
Коментари Харесай

Учени: Смъртността след заразяване с коронавирус намаляла с 30 на сто от април насам

Вероятността болестта с да се окаже съдбовна е намаляла с съвсем една трета от април с помощта на по-доброто лекуване. Това оповестиха американски откриватели, представени от Ройтерс.
В Съединени американски щати COVID-19 в този момент убива 0,6 % от инфектираните с вируса спрямо 0,9 % при започване на пандемията, сподели доктор Кристофър Мъри, шеф на Института по здравна метрика и оценки към Вашингтонския университет, който е направил проучването. Статистиката отразява обстоятелството, че лекарите са достигнали до по-добри способи да се грижат за пациентите, да вземем за пример потреблението на разредители на кръвта и О2. Идентифицирани са и ефикасни медикаменти като стероида дексаметазон, припомня.
 Хора, които са прекарали COVID-19, са най-опасни, счита пулмолог Хора, които са прекарали COVID-19, са най-опасни, счита пулмолог
Заслужилият доктор на Русия, московският пулмолог Александър Карабиненко дефинира кои са най-опасните разпространители на ковид....
Експертите се затрудняват да дефинират този значим индикатор в пандемията - смъртността, или % на инфектираните хора, които евентуално стават жертва на патогена. Проблемът се изостря от обстоятелството, че доста инфектирани нямат признаци и не се разпознават. Американските експерти са я пресметнали по данни от изследвания, като са взели пред тип възрастта. Хората на години са по-застрашени от съдбовен край от COVID-19 от младите. Институтът в Сиатъл, който е влиятелен източник на прогнози за COVID-19, също е определил, че смъртността от COVID-19 е по-голяма в общности с по-разпространено затлъстяване. Смъртността варира на другите места като функционалност на затлъстяването и възрастовото систематизиране на популацията.
Институтът основава изводите си на разбор на 300 изследвания. Въпреки позитивните трендове, заболелите и приетите в болница се усилват в Съединени американски щати от няколко седмици. Моделите на института демонстрират 439 000 кумулативни смъртни случая в Съединени американски щати до 1 март и пик на ежедневния им брой в средата на януари – 2 200.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР