Вероятността сегашните ваксини за коронавирус да не действат въобще при

...
Вероятността сегашните ваксини за коронавирус да не действат въобще при
Коментари Харесай

Кантарджиев зове мерките да се затегнат! Разкри интересни детайли за Омикрон

" Вероятността сегашните ваксини за ковид да не работят изобщо при разновидността " Омикрон " е доста дребна. Може да работят по-слабо ". Това съобщи пред БТВ проф. Тодор Кантарджиев.

Той осведоми, че Европейската комисия е подписала контракт с " Пфайзер ", че в случай че се появи рискова разновидност на вируса, производителят е подготвен за 100 дни да обезпечи приспособена ваксина.

" Омикрон " беше избран като вид, пораждащ безпокойствие, заради няколко аргументи. Първо, дали се популяризира по-бързо от останалите варианти; второ - дали го хващат актуалните тестове; трето - дали е кадърен на имунологично бягство. Мен третата причина най-вече плаши. И четвърто - да не предизвиква по-тежко заболяване ", разяснява още Кантарджиев.

Той е безапелационен, че ограничения те би трябвало да се затегнат.

" Трябва да имаме една подготвеност да се изследват повече хора и доста значимо - да се изпращат бързо материали за секвениране на съмнителни хора ".

Той показа, че е допустимо този вид да е зародил при болен от ХИВ/СПИН пациент, който се е заразил с ковид. " Ако човек е със ХИВ и приема медикаментите си, кара вируса леко, само че по-продължително време ", изясни той.

Според Кантарджиев, когато в болница бъде признат пациент с тежко заболяване от ковид, който твърди че е имунизиран, би трябвало да се изследват кръвни проби, с цел да се потвърди дали това в действителност е по този начин или става въпрос за подправена имунизация.

" По този метод с антителата хванахме преди четири години сътрудници, които не са ваксинирали деца за морбили. Нека повече нямаме такива сътрудници ", уточни още той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР