Вероятност да се заразите с COVID-19 от повърхностите в дома

...
Вероятност да се заразите с COVID-19 от повърхностите в дома
Коментари Харесай

Няколко съвета как да предпазим дома си от COVID-19?

Вероятност да се болестите с COVID-19 от повърхностите в дома ви съществува, в случай че не някой живеещите в него излиза. Има елементарен метод да се справите с това, Според MedikForum.ru частиците от ковид могат инцидентно да влязат в къщата на повърхността на разнообразни предмети (например обувки). Ако семействата не са изключително чисти, рискът от зараза става по-голям, написа списание Health. Лекарите изброиха няколко елементарни дейности, които оказват помощ да се избегне инфекцията в личния ви дом. Дезинфекцирайте обувките Според изследване на американските центрове за надзор и профилактика на болесттите, обувките може да са евентуален притежател на новия вид ковид. Това се удостоверява от резултатите от разбора на намазки от подметките на обувките на здравните служащи, откакто те са посещавали отделенията с пациенти със COVID-19. Затова би трябвало да се почистите преди да влезете в къщата (ако е допустимо - осъбуйте се зад вратата на жилищните помещения). Пред жилището можете да разстелите парче плат, напоено с антисептичен разтвор, и деликатно да избършете ходилата, откакто се върнете от улицата. Ръцете би трябвало да се мият добре след всеки досег с обувките.

Затворете капака на тоалетната Не забравяйте да пандизите капака при стартиране на водата - това просто деяние предотвратява разсейването на капчиците влага, които могат да съдържат патоген, който може да живее в изпражненията. В допълнение, капаците на тоалетната би трябвало постоянно да се обработват с антисептични съединения. Четки за зъби в баня с тоалетна не могат да се държат отворени - единствено в шкафове или калъфи за моливи.

По-дълго деяние на почистващите препарати За дейно заличаване на микробите или бактериите, множеството дезинфекционни спрейове и артикули би трябвало да бъдат на повърхността за избран интервал от време, преди да се избършат със суха забрадка или да бъдат измити с вода. Не подценявайте това, написа zdrave.to.

Не носете смарт телефона си в банята или тоалетната Нарушавайки това предписание, рискувате да получите огромен брой патогени по ръцете си, макар измиването.

Следете пазарските чанти За суровото месо и рибата би трябвало да имате обособена торба, с цел да не разпространявате E. coli или салмонела към всички останали артикули, които носите от супермаркета. След като влезете в къщата след извършване на покупки, не поставяйте чанти, които са били на стелажи за магазини, на маси или други повърхности, които ръката ви може да допре. Не забравяйте да ги миете редовно
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР