Вероятно знаете, че лимонът има куп полезни свойства, особено срещу

...
Вероятно знаете, че лимонът има куп полезни свойства, особено срещу
Коментари Харесай

От както научих за ползите на консервираният лимон, всяка година слагам няколко буркана

Вероятно знаете, че лимонът има куп потребни свойства, изключително против настина и грип. Пресният сок от лимон е в действителност магически. Малцина обаче се замислят за изгодите от консервирания лимон, а такива има. Става дума за специфична рецепта, основана от индийците, която намира приложение даже в Северна Африка. Щом научите за нея, може би и вие ще започнете да я прилагате в всекидневието си.
Принципът на националната медицина, обвързван с увеличение на потребното деяние на плода, касае ферментиралия лимон, който постоянно изхвърляме, без да се замислим какъв брой доста изгоди има той. П ри ферментация в лимоните се усилва количеството на потребни субстанции, минерали и ензими . По този метод те стават три пъти по-полезни от пресните плодове. Хубавото е, че можете сами да си приготвите консервирани лимони вкъщи, стига да знаете рецептата, а тя към този момент е пред вас.
 Митовете за лимона, в които би трябвало да спрете да вярвате Митовете за лимона, в които би трябвало да спрете да вярвате
За лечебните свойства на лимона се приказва доста. Понякога даже му се приписват съвсем вълшебен изгоди. Предполага се, че този плод повиш...
Пригответе си буркан или различен подобаващ съд. Измийте го и го оставете да изсъхне хубаво. Измийте приготвените лимони, може да опитате с 4-5 броя. Във водата, в която миете лимоните, може да добавите и сода за пиянство. С изострен нож направете по два прореза на плод и ги засипете със сол.
Сложете сол на дъното на стъкления буркан или различен съд и поставете лимоните. Важно е да бъдат компактно прилепнали един до различен. Ако ги слагате на пластове, един върху различен, сложете повече сол посред им. Затворете съда и го оставете на хладно и мрачно място за три дни. След това време, лимоните ще бъдат подготвени за приложимост.
Ползвайте ги по предопределение за разнообразни цели – като добавка към здравословен фреш, към чай или при приготвянето на разнообразни ястия .
Лимоновият сок и усет, който се получава от процеса на ферментиране, съдържа извънредно доста потребни свойства, които оказват помощ при проблематично храносмилане и киселини в стомаха. Добавете сол към плодовете обезпечава и антиоксидантно деяние, което въздейства удобно върху положението на кожата, придавайки ѝ разтегливост и зарево. Определено ще се подмладите с доста години!
 Пет удивителни изгоди от ежедневното пиянство на вода с лимон Пет удивителни изгоди от ежедневното пиянство на вода с лимон
Докато работите от у дома, контролът върху здравето ви може да бъде сложна задача. Сядате на компютъра сутринта и забравяте да станете,...
Лимонът намалява кръвната захар, кръвното налягане, спомага за детоксикация на организма, има антисептично и антибактериално деяние. Може да го употребявате при простуда, ревматизъм и артрит, за избавяне от мазоли и брадавици, при възпалени или проблематични венци, при разширени вени.
В топлото време, най-добре през летните месеци, използвайте лимона като добавка към обичания ви чай, с цел да се отървете от дихателни проблеми. Може да го добавите като сок или резенче, авансово изплакнато от солта.
Това са някои от многото изгоди от лимоните, чието деяние се ускорява при консервирането им. Все отново, не забравяйте да се консултирате с доктор, в случай че смятате да употребявате плодове за лекуване на по-сериозно положение или здравословен проблем!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР