Вероятно ядете три хранения на ден – съвременният живот е

...
Вероятно ядете три хранения на ден – съвременният живот е
Коментари Харесай

Трябва ли да ядем по три пъти на ден?

Вероятно ядете три хранения дневно – актуалният живот е планиран към този метод на хранене. Казват ни, че закуската е най-важното хранене за деня, дават ни обедни паузи на работа, а по-късно общественият и фамилен живот се върти към вечерното хранене. Но дали това е най-здравословният метод на хранене?

Преди да помислим какъв брой постоянно би трябвало да ядем, учените ни приканват да помислим по кое време не би трябвало, Прекъснатото недояждане, при което ограничавате приема на храна до осемчасов прозорец, се трансформира в голяма област на проучване.

Давайки на телата си най-малко 12 часа дневно без храна, разрешава на храносмилателната ни система да си почине, споделя Емили Манугиан, клиничен откривател в Института за биологични проучвания на Солк в Калифорния и създател на публикация от 2019 година, озаглавена „ Кога да ядем “, написа BBC.

Розалин Андерсън, доцент в Училището по медицина и публично здраве към Университета на Уисконсин, е изследвала изгодите от ограничението на калориите, което е обвързвано с по-ниски равнища на инфектиране в тялото.

„ Да имаш интервал на недояждане всеки ден може да извлече някои от тези изгоди “, споделя тя. „ Това навлиза в концепцията, че гладуването слага тялото в друго положение, където то е по-готово да се поправи и следи за повреди и да почисти погрешно нагънати протеини. “ Неправилно нагънатите протеини са дефектни версии на елементарните протеини, които са молекули, които извършват голям набор от значими задания в тялото. Неправилно нагънатите протеини са свързани с редица болести.

Периодичното недояждане е в по-голяма степен в сходство с това по какъв начин са еволюирали телата ни, твърди Андерсън. Тя споделя, че дава отмора на тялото, с цел да може да съхранява храна и да доставя сила до мястото, където би трябвало да бъде, и да задейства механизма за освобождение на сила от нашите телесни ресурси.

Гладуването може също да усъвършенства нашия гликемичен отговор , когато кръвната ни глюкоза се покачва след хранене, споделя Антонио Паоли, професор по физически извършения и спортни науки в университета в Падуа в Италия. По-малкото повишение на кръвната захар ви разрешава да съхранявате по-малко мазнини в тялото, споделя той.

Няма ли едно хранене дневно да ни накара да се усещаме гладни? Не е наложително

Но в случай че периодическото недояждане е здравословен метод за хранене – за какъв брой хранения остава място?

Някои специалисти настояват, че е най-добре да се яде еднократно дневно , в това число Дейвид Левицки, професор в Колежа по човешка екология на университета Корнел в Ню Йорк, който прави това самичък.

„ Има доста данни, които демонстрират, че в случай че ви покажа храна или фотоси на храна, евентуално ще ядете и колкото по-често храната е пред вас, толкоз повече ще ядете този ден “, той споделя.

Това е по този начин, тъй като преди да имаме хладилници и супермаркети, ядяхме, когато храната беше налична. През цялата история сме консумирали едно хранене дневно, в това число античните римляни, които са яли едно хранене към обяд, споделя историкът на храните Серен Чарингтън-Холинс.

Няма ли едно хранене дневно да ни накара да се усещаме гладни? Не е наложително, твърди Левицки, тъй като гладът постоянно е психическо чувство.

„ Когато часовникът демонстрира 12:00, може да се почувстваме да ядем или да сте принудени да закусвате заран, само че това е нелепост. Данните демонстрират, че в случай че не закусвате, ще ядете по-малко калории като цяло този ден.

„ Нашата физиология е построена за угощение и недояждане “ , споделя той. Въпреки това, Левицки не предлага този метод за хора с диабет.

Но Manoogan не предлага да се придържате към едно хранене дневно , защото това може да увеличи равнището на глюкозата в кръвта ни, когато не ядем – известно като глюкоза на гладно. Високите равнища на глюкоза на гладно за дълъг интервал от време са рисков фактор за диабет вид 2.

Поддържането на равнищата на кръвната глюкоза надолу изисква да се храните по-редовно от един път дневно, споделя Мануган, защото това не разрешава на тялото да мисли, че гладува и да освобождава повече глюкоза, когато в последна сметка ядете в отговор.

Вместо това, споделя тя, най-добре е две до три хранения дневно - като множеството от калориите ви се употребяват по-рано денем. Това е по този начин, тъй като храненето късно през нощта е обвързвано със сърдечно-метаболитни болести, в това число диабет и сърдечни болести.

„ Ако ядете по-голямата част от храната си по-рано, тялото ви може да употребява силата, с която го храните през целия ден, вместо да се съхранява в системата ви като мазнини “, споделя Мануган.

Но яденето прекомерно рано заран също би трябвало да се заобикаля, споделя тя, защото това няма да ви даде задоволително време за недояждане. Също по този начин, прекомерно бързото хранене след пробуждане работи против нашия циркаден темп – прочут като нашия физически часовник – който съгласно откривателите диктува по какъв начин тялото обработва храната по друг метод през целия ден.

Нашите тела освобождават мелатонин за една нощ, с цел да ни помогне да спим – само че мелатонинът също по този начин стопира основаването на инсулин, който съхранява глюкозата в тялото. Тъй като мелатонинът се освобождава, до момента в който спите, тялото го употребява, с цел да се увери, че не одобряваме прекалено много глюкоза, до момента в който спим и не ядем, споделя Мануган.

" Ако приемате калории, когато мелатонинът ви е висок, получавате в действителност високи равнища на глюкоза . Консумирането на доста калории през нощта съставлява доста предизвикателство за тялото, тъй като в случай че инсулинът е подтиснат, тялото ви не може да съхранява вярно глюкозата. "

И както знаем, високите равнища на глюкоза за дълги интервали от време могат да усилят риска от развиване на диабет вид 2.

Това не значи, че би трябвало да пропуснем закуската изцяло, само че някои доказателства сочат, че би трябвало да изчакаме час или два след пробуждане, преди да разбием яйцата. Също по този начин си коства да си напомним, че закуската, каквато я познаваме и обичаме през днешния ден, е относително нова идея.

„ През 50-те години закуската става такава, каквато я разпознаваме през днешния ден: зърнени храни и изгорял самун. Преди това на драго сърце хапвахме парче самун със сладко. “

Така че науката наподобява споделя, че най-здравословният метод да се храните денем е да имате две или три хранения, с дълъг прозорец на недояждане през нощта, да не ядете прекомерно рано или прекомерно късно денем и да консумирате повече калории по-рано денем. Това реалистично ли е?

Manoogan споделя, че е най-добре да не посочвате най-хубавото време за хранене, защото това може да бъде мъчно за хора с отговорности и нередовни задължения, като тези, които работят нощни смени.

Когато става въпрос за това какъв брой хранения считаме за естествени, Чарингтън-Холинс вижда смяна на хоризонта.

„ През вековете сме приучени да одобряваме три хранения дневно, само че в този момент това се оспорва и отношението на хората към храната се трансформира. Имаме по-спокоен метод на живот, не вършим работата на равнището, което вършехме в 19-ти век, тъй че имаме потребност от по-малко калории.

„ Мисля, че в дълготраен проект ще се върнем към лека храна, по-късно главно хранене, според от това какво се случва във връзка с работата. Работното ни време ще бъде движещата мощ .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР