Вероятно взривът в Източна Полша, който взе две жертви, е

...
Вероятно взривът в Източна Полша, който взе две жертви, е
Коментари Харесай

НАТО: Няма индикации за преднамерена атака срещу Полша

Вероятно гърмежът в Източна Полша, който взе две жертви, е породен от украинската противовъздушна защита (ПВО).

Това съобщи на конференция в сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който посочи, че няма индикации детонацията да се дължи на умишлена офанзива.

„ Установихме, че случаят е станал след отбранителни дейности на Украйна против съветско ракетно нахлуване. Русия обаче носи най-голямата отговорност поради продължаващата война против Украйна ”, разгласи Столтенберг.

И посочи, че няма индикации Русия да приготвя набези против страна членка на НАТО. Вчерашният случай се е случил, откакто Русия е изстреляла 90 ракети към Украйна.

Столтенберг беше безапелационен, че Алиансът ще продължи да поддържа Украйна. „ Разговарях с полския президент и с американския държавен глава Джо Байдън.

Съгласихме се, че би трябвало да останем бдителни и спокойни.

Ще продължим да се консултираме със съдружниците. Ще създадем всичко належащо с цел да защитим всички съдружници ”, сподели още той.

Генералният секретар на НАТО изясни, че Алиансът е квалифициран да се оправя с такива обстановки и да предотврати следваща ескалация.

„ Притеснени сме, когато се случат такива обстановки с жертви, следим и следим ”, сподели още той. И акцентира, че случилото се в Полша не значи неуспех в качествата за защита.

„ Ние сме готови за нахлуване с ракети. Но както към този момент споделих – това беше резултат от дейностите на украинската Противовъздушна отбрана ”, съобщи Столтенберг.

Минути по-рано новината разгласи и полският президент Анджей Дуда. Той също сподели, че няма никакви признаци въздушната офанзива да е съзнателно нахлуване против Полша.

„ Това евентуално е злополучен случай. Украйна се е опитвала да се отбрани против масираното въздушно нахлуване от страна на Русия ”, акцентира президентът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР