Вероятно, виждайки в какъв тиранин се е превърнал Владимир Путин

...
Вероятно, виждайки в какъв тиранин се е превърнал Владимир Путин
Коментари Харесай

Ванга предрича смъртта на Брежнев

Вероятно, виждайки в какъв тиранин се е трансформирал Владимир Путин си спомняте с трогване за Леонид Илич Брежнев.

Вождът на Съюз на съветските социалистически републики беше китка за мирисане по отношение на него, а по време на ръководството му Европа бе надалеч по-спокоен континент. 
Освен това за разлика от настоящия водач на братушките, стремящ се да ни прави мръсно по всички вероятни способи, Брежнев симпатизираше на страната ни.

Леонид Илич Брежнев остава отпред на страната си до сетния си мирис. Издъхва преди четири десетилетия във вилата си „ Заречие “6 – на 10 ноември 1982 година Три дни преди гибелта си излиза на трибуната на Ленинския пантеон за манифестацията във връзка годишнината от Октомврийската гражданска война. 

На сутринта след празника, той отива на лов, само че единствено съпровожда останалите ловци, без да стреля. В деня преди да издъхне си насрочва среща на четири очи с втория човек в партията и страната – Юрий Андропов. След траялия цялостен следобяд диалог, генсекът на Комунистическа партия на Съветския съюз се прибира в резиденцията си. След вечеря се оплаква от болки в гърлото и си ляга преди да е изгледал обичаната си осведомителна емисия „ Время “.

Към 23 ч. брачната половинка му, страдаща от тежък диабет Виктория Петровна също се отдръпва към спалнята. Сутринта на 10 ноември охранителят от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Юрий Андропов отива да разбуди вожда, а брачната половинка му към този момент е станала и закусва. След като гардът се качва в покоите на Първия, го намира безжизнен. Веднага смъква тялото му на пода и го обдишва. Реанимацията обаче не се увенчава с триумф и той звъни на медика Евгений Чазов, вика и Андропов.  

Само с един взор, Чазов установи, че Брежнев е умрял. При типа на мъртвия си шеф, Андропов пребледнява като платно. Очевидно в този миг осъзнава, че колкото и властта да има човек, в един миг я губи. Именно той наследява поста на починалия Брежнев, само че издъхва скоро по-късно – при започване на 1984 година

След като ТАСС оповестява новината за кончината на Брежнев, българското Политбюро се събира на изключително съвещание. Александър Лилов и Петър Младенов са натоварени със задачата да съчинят прочувствена съболезнователна депеша, а Тодор Живков да замине неотложно за погребението в Москва. Именно той е най-опечален от всички присъстващи на траурната гала. Той тъгува откровено за починалия и проронва тежки сълзи, защото си дава ясна сметка, че няма да има втори като него.

По време на ръководството си Брежнев неведнъж избавя България от банкрути, отпускайки ни помощи за милиарди рубли, машиностроителна продукция и нефт. 
Живков спечелил благоразположението му, възползвайки се от слабостта му към медалите. През годините Брежнев неведнъж бива награждаван с едни от най-големите ни оценки. Три пъти му е била закичвана звезда „ Герой на Народна република България “ и три пъти „ орденът Георги Димитров “.

Освен това Живков постоянно канел Брежнев на лов из тукашните резервати, а в това време извличал забележителни изгоди. Така да вземем за пример през 1973 година отстрелял доблестен елен, чиито рога имали особена полезност. Брежнев бил толкоз благополучен, че наредил да бъде утвърден нов дълг на България в размер на 2 милиарда рубли. 

Вечерта пред камината на стопанството във Воден бил проведен огромен прием, на който Живков уговорил опрощаване на борчове и изключителни доставки за България от Съюз на съветските социалистически републики на дървесина, памук, петрол и въглища.
Следва заричане към Русия да потече залежала из родните хранилища стока, която по обикновени сметки щяла да донесе 300% доходност.
По някоето време обаче Брежнев се осъзнава, че Живков го изработил и взема решение да постави завършек на пиенето.

Здравето на Брежнев почнало да се утежнява още през 70-те, когато след запой с партийци претърпял инсулт, а по-късно и различен, отново вследствие на алкохолна вакханалия. Видът му станал посърнал, а държанието му в някои моменти било несъответстващо. Д-р Чазов получил указания да крие неразположенията му от всички.
Заради множеството заболявания долната му челюст увиснала, а той почнал да грохва.

Така оперативното ръководство на Съюз на съветските социалистически републики дефакто минало в ръцете на премиера Косигин. В края на 70-те изнемощелият Брежнев пристигнал особено у нас, с цел да се срещне с Ванга, която да му каже какво го чака. Разговорът им траял едвам 7-8 минути, а пророчицата го посрещнала доста студено.

Тя въпреки всичко го посъветвала да почива повече и да си откри добър заместител, на който последователно да стартира да предава властта. 
След това се срещнал и с Петър Димков, надявайки се да му даде ефикасни предписания, които да го изправят на крайници.

 Здравето му рухнало дефинитивно след случай през 1982 година Тогава той правел оглед на цех за самолети в Ташкент, където под тежестта на стотиците посрещачи върху му рухнал надлез. От стоварилите се върху него тела и части стомана, била счупена ключицата му. Брежнев по този начин и не съумява да се възвърне изцяло от сакатлъка. 
Източник: Уикенд 
 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР