Вероятно ви се е случвало да си легнете вечер с

...
Вероятно ви се е случвало да си легнете вечер с
Коментари Харесай

7 типа храни, които ще ви подскажат от какво има нужда тялото ви

Вероятно ви се е случвало да си легнете вечер с мисълта за течен шоколад, само че да се въздържите и сутринта след пробуждане още веднъж да си помечтаете за необикновено вкусния десерт. Или може би сте от тези, които и ден не могат да изкарат без домати? Този апетит за съответна храна може да значи, че вашето тяло желае да ви подскаже нещо, да вземем за пример за неналичието на избрани хранителни субстанции. Точно това сочат изследванията. Какво въпреки всичко ни подсказва нашето тяло в такива моменти? Поинтересувахме се...
1. Пикантна храна
Лютата храна работи удобно на човешкия организъм, тъй като забързва метаболизма. Друго потребно нещо е, че пикантната храна може да успокои и отстрани даже болките от мускулите и ставите, а може да пребори и мигрена. Това е с помощта на нейната извънредно значима съставна част - капсъцин. Понякога доста ни се желае да хапнем лютива храна, а не си даваме сметка, че в действителност нашият организъм се нуждае от нея, с цел да се почувстваме по-добре.
2. Черен шоколад
Има типове черен шоколад, които съдържат по-голямо количество кофеин от кенче Кока Кола. Този съставен елемент ни дава сила и ни прави по-бодри, тъй като оказва въздействие на централната нервна система. Така че е напълно обикновено, всякога, когато се почувстваме изтощени и сънливи, да ни се дояде блокче черен шоколад. Друг вероятен вид, когато ни се прияде черен шоколад е може би неналичието на магнезий. 
3. Фъстъчено масло
 Сложи завършек на вълчия апетит! Сложи завършек на вълчия апетит!
" Кажи ми какво ядеш, с цел да ти кажа какъв човек си " - надали има човек, който да не е чувал тази прословута фраза, нормално под форма...
Фъстъченото масло по принцип е много богато на потребни хранително субстанции. В него се съдържа и значима съставна част, от която се основават медикаменти, служещи за намаляване равнищата на холестерола. Така че, евентуално ви се хапва понякога фъстъчено масло, тъй като организмът ви усеща неналичието на някои микро /макро/-нутриенти. То е източник на мазнини, желязо, протеин, антиоксиданти, магнезий и калций.

4. Лед
Когато изгаряме от предпочитание да схрускаме бучка лед, евентуално това се дължи на неналичието на желязо в организма. Това е допустимо да се случи, даже и да не страдаме от анемия. Все отново още не е потвърдено научно коя е точната причина, когато изпитваме апетит за лед, само че съществуват хипотези, даващи явен знак, че тялото се нуждае от желязо. Някои учени са на мнение, че това може да се дължи на прекомерно огромен стрес или проблеми на прочувствено равнище.
5. Тестени произведения
 Ето за какво непрекъснато сте гладни Ето за какво непрекъснато сте гладни
Много от нас се пробват да водят здравословен метод на живот. Но приемайки храни, които ни засищат единствено моментно, по никакъв метод не...
Всяко тестено произведение има високо наличие на въглехидрати. Кой от нас няма да се почувства благополучен и утолен, в случай че изяде парче вкусна торта? Никой, естествено! Това се получава, тъй като парчето торта бързо доставя на организма ни доста калории, които му обезпечават доста сила. Освен това, му доставя и бърза доза серотонин - това е хормона на щастието. Неговите равнища доста са намалели, изключително в случай че сме тъжни или под стрес. Учените са открили, че подобен апетит изпитваме най-често в диапазона 15:30-17:00 часа денем. Също по този начин, в случай че усетите внезапно, че ви се прияде самун, торта или паста, това може да бъде в резултат на нитрогенен или хромов недостиг.
6. Месо и хамбургери
Приядат ли ни се внезапно хамбургери е редно да помислим какво ни кара да желаеме тъкмо това ястие. Може би аленото месо, с което се вършат. Принципно месото е главен източник на протеин, тъй че евентуално нашето тяло усеща тази липса и се пробва да ни подскаже по какъв метод да набавим нужното количество. Също по този начин аленото месо съдържа цинк, желязо и витамин Б.
7. Газирани питиета
Сигурно е въпрос на усет и табиет, че избираме потреблението на газираните питиета, вместо вода, когато изпитваме мощна жадност. Но може и да не е по този начин. Например газираната вода има наличие на фосфорна киселина, която интерферира и кара нашите кости да отделят магнезий и калций. И в случай че към този момент сте осъзнали, че сте от тези хора, които пият една след друга бутилки с газирани питиета, евентуално си давате сметка, че страдате от недостиг на двата минерала.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР