“Вероятно целите на посещението на Лойд Остин са много. От

...
“Вероятно целите на посещението на Лойд Остин са много. От
Коментари Харесай

Димо Гяуров разкри каква е целта на посещението на Лойд Остин в София

“Вероятно задачите на визитата на Лойд Остин са доста. От една страна - чуване на мненията на сътрудниците от НАТО. От друга- инспекция на обстановката на място. И, може би, директният диалог, с цел да се види кой от какво има потребност. Това сподели в студиото на “Събуди се” Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа и специалист по интернационалните връзки.

“Украйна има потребност от всякаква помощ. Не единствено от филантропична, а и от военна. Отделен е въпросът кой е податлив да ѝ я даде, тъй като виждам, че България не е, вероятно и от икономическа сигурност”, сподели Гяуров.

Той съобщи, че не е склонен с изказванието на президента, че в случай че България даде военна техника - войната ще стартира и у нас. “Смятам, че това е повторение на една от съветските опорки, които целят всяване на боязън измежду европейските страни. Това нито официално, нито юридически би могло да бъде вярно”.

По думите му, в случай че България достави тежко въоръжение - “проблемите ще са напълно други”.

“Няма по какъв начин да предоставим ракетите С-300. Те са извънредно значими за нашата противовъздушна защита. Освен тях ние произвеждаме и доста други средства, които в тази обстановка са най-ефикасни за Украйна. Дори да предоставим тези големи ракети, не мога да си показва и по какъв начин ще бъдат превозени до Украйна и дали няма да бъдат обстреляни”, изясни Гяуров и добави, че “същото важи и за Миг-овете”.

Според него това е “една ексцентрична тези, която е неприложима. Най-удачно е да предоставим това, което произвеждаме, като да вземем за пример ръчно портативните комплекси “Стрела” и “Игла””, предложи някогашният шеф на Националната разследваща работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР