Вероятно тези 55 хиляди гласа повече за Васил на втори

...
Вероятно тези 55 хиляди гласа повече за Васил на втори
Коментари Харесай

Евгений Кънев: За малко Ваня да стане Радев номер две

" Вероятно тези 55 хиляди гласа повече за Васил на втори тур са на тези, които видяха клопката. Другите не престават да гледат обратно с Червената стена начело ", написа икономистът Евгений Кънев.
 
Ето целия му пост от фейсбук:

Получавам рецензии от наранени във връзка поста ми за гласуването от “Синя София ” на втори тур. Познат - знаейки фамилната ми история - ми се обажда да ми каже, че не може да ме разбере. Наистина, не би трябвало да упрекваме значителен брой хора, които не можаха да гласоподават - в техните усещания - за Държавна сигурност.

Затова първо, опрощение на засегнатите - разбирам техния избор. Не съм сигурен обаче, че мога да схвана и оправдая имащи се за “сини ” или “десни ”, които гласоподаваха за Григорова - с цел да “накажат ”. Тук свършва моята приемливост, тъй като такова историческо късогледство е непростимо.

Да, свидни са жертвите на Държавна сигурност, само че България ми е по-свидна пред вероятността да е освен на Държавна сигурност, само че и на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Всъщност, в този момент забелязах, че опорка на статуквото е станало да иронизират рецензиите против техните лица и дейности с Путин. Кажеш нещо - “да, да, Путин стои зад това ".

Помислете за приликите сред 2016 и 2023 година

2016

(1) Българска социалистическа партия издига за кандидат-президент незнайния Радев, спуснат от Гергов и определен от Решетников. Почетният съветски консул е обезпечил избирането на Корнелия за началник на Българска социалистическа партия и тя не може да му откаже. Малцина в действителност знаят, че освен в Българска социалистическа партия, а и в Техноимпекс е катапултирана от Гергов, откъдето стартира нейната трудова кариера. Решетников декларира, че разчита на ГЕРБ в България.

(2) Борисов чака до последния миг, с цел да издигне неизбираемата Цецка Цачева и даде писта на Радев, с цел да може да бъде определен. За задачата отхвърля да номинира за втори мандат настоящия президент Плевнелиев, който и до ден сегашен ненавижда Радев - първо като човек лишил му втория мандат и по-късно всичко друго.

(3) Радев е определен и работи добре с Корнелия до разрива ѝ с Гергов - Радев става лице на проруския Пловдивски кръг на Гергов, наред с Цацаров, Копринков, пловдивските кметове на ГЕРБ, Слави Трифонов и други Всички планове към Радев са инспирирани от този кръг на гърба на Българска социалистическа партия София, АБВ на Първанов и Румен Петков и други русофилски организации под общия бранд “Левицата ”. А ББ е държан непрекъснато в рецензия от Радев, с цел да го държат в русофилската линия. Затова и единствената изчезнала рецензия на Радев към Борисов е за… Турски поток.

2023

(1) Появява се ново лице за кмет на София Ваня Григорова, издигната от Левицата. Клипът ѝ - необятно и дълго отразяван в най-гледано време по медиите е сниман в ЦУМ, благосъстоятелност на Гергов. Зад Ваня е цялата съпротива на Корнелия, която поради присъединяване на Българска социалистическа партия София в нея не може да спре кандидатурата. Но бави утвърждението с близо месец, добре разбираща концепцията за основаване на разположение - втори център на русофилското ляво. И помнейки случая Радев.

Междувременно Борисов - макар страхотния скандал с Панаира - включва варненския кмет за договорка с панаира в услуга на Гергов и избира да потуши обществените вреди, като нарочва за казуса пловдивския кмет Зико. Разчитайки на Гергов за задоволителна поддръжка на ново лице. А Българска социалистическа партия прави исторически най-ниския си резултат в Пловдив, поради поддръжката на новия кмет на ГЕРБ.

Тук идва и машинацията с машините за гласоподаване - отчетът на ДАНС е квалифициран от назначението на ГЕРБ там. Целта - ББ знае, че губи София, само че желае задоволително места в съвета, с цел да блокира посредством покупко-продажби за болшинството следствия против 18-годишното кметуване на ГЕРБ. Сега на процедура, ПП-ДБ-СС може да направи коалиция единствено с Българска социалистическа партия, с цел да заобиколи ГЕРБ, само че там листата е редена от… Левицата на Гергов.

(2) Борисов, както през 2016 година бави до последно претендента на ГЕРБ за кмет. И когато всички чакат това да е Георги Георгиев, който месеци върви по медиите - номинацията е на неизбираемия Хекимян, който прави акция като в небрано лозе и остава трети. А Борисов сякаш на смешка или ядосан приканва да се гласоподава за Григорова на втори тур. За Григорова е и Има Такъв Народ на Трифонов (а Тошко поде аферата с машинния избор при Волгина) и Възраждане, следено от ГЕРБ, немалка част от самия ГЕРБ, даже част от Синя София, гравитираща към Борисов.

(3) Резултатът е избор на Ваня, само че за малко. Малкото е въпреки всичко стартирането на машините на втория тур - а с тях гласоподават 80% от избралите Васил. При всички случаи, в случай че беше останала хартията - Ваня евентуално щеше да завоюва, както опитва в този момент през Върховен административен съд.

Но за малко кръгът Пловдив щеше да има президент и кмет на София.

С еднообразно мнение чий е Крим.

Вероятно тези 55 хиляди гласа повече за Васил на втори тур са на тези, които видяха клопката. Другите не престават да гледат обратно с Червената стена начело.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР