Вероятно сте видели преди мен - в листите на ДБ

...
Вероятно сте видели преди мен - в листите на ДБ
Коментари Харесай

Глиги се връща от Украйна, за да участва във вота с ДБ -

Вероятно сте видели преди мен - в листите на Демократична България съм, 32-ро (последно) място в 23 МИР, 23-то (предпоследно) място в 24 МИР. Аз категорично настоявах за последните места. Ако не можеш да събереш 5000 индивида да те последват - накъде си тръгнал? 

Това разяснява Иван Калчев-Глиги във фейсбук. Той е прочут от гражданските митинги у нас и е един от българите, отпътували непринудено за Украйна, където се включи в задграничния легион за отбрана от съветската инвазия. На парламентарния избор през юли 2021 година Глиги беше 18-ти в листата на Демократична България за 25 МИР-София - от квотата на " Зелено придвижване ". 

Ето какво написа Глиги: 

Ако изхождаме от правилото, че кой ще влезе в Народното събрание би трябвало да зависи напълно и единствено от волята на гласоподавателя, то и единствено събраните преференции би трябвало да дефинират класирането, без никакви бариери.

Най-вероятно ще се прибера в България 2 седмици преди изборите, като ще би трябвало да напусна задграничния легион - нямам право на повече отпуск. Зависи и от тактическата конюнктура тук, тъй че не е изключително предвидимо. 

Още пролетта, когато около гласуването за военната помощ имаше риск от избор на съмнение, бях приказвал с комбата дали ще мога да напусна поради изборите. Преди това му бях разказвал много и за политическата конюнктура у нас, и за осведомителната война, тъй че отговорът му беше: " На вас в политиката ви трябват бойци, не харвардци. "
Няма по какъв начин да не се съглася. Ако приемате препоръки - гласувайте за хората, при които делата съответсват на думите, които са посочили, че са подготвени да жертват от персоналното за общото, които слагат моралните правила над ползите и лобизма.

Не единствено у нас, а и из целия свят политиката от ден на ден се концентрира върху краткосрочни ограничения. Съответно хората живеят с чувство за неправда, образованието е в рецесия, опазването на здравето - във банкрут, бъдещето - нестабилно, а природата - застрашена.

У нас имаме два най-важни проблена за решение - правораздаването и образованието. Докато не създадем както структурни, по този начин и кадрови промени в прокуратурата и съда - няма да имаме нито сигурност и успокоение, нито мощна стопанска система, нито предпазена околна среда. А в случай че не реформираме образованието, нямаме и бъдеще.

Не чакам доста от идващия парламент. Но борбите и войните би трябвало да се водят до дъно. Срещу нас са всички тези, които са избрали келепира пред морала, плюс наследниците на Държавна сигурност, плюс кремълските хибридчици, плюс феодално следения избор. Историческта посока е ясна - от иго към независимост, от мрак към просвещение, от безчовечие към цивилизация. Но с цел да се случва историята, трябват старания и всеотдайност, в случай че ще да е даже единствено да си прекъснеш почивката, с цел да натиснеш няколко бутона.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР