Вероятно сте се чудили кой е мозъкът зад производството на

...
Вероятно сте се чудили кой е мозъкът зад производството на
Коментари Харесай

Как са се появили слънчевите очила

Вероятно сте се чудили кой е мозъкът зад производството на слънчеви очила. Е, първите слънчеви очила са изобретени през 12 век от китайците. Те са представлявали плоча от опушен кварц, направена да блокира слънчевите лъчи. Примитивните рамки били груби, с цел да ги задържат върху лицето на потребителя. Тези затъмнени стъкла обаче не били в положение да предпазят от нездравословните UV лъчи и били употребявани единствено от богатите.

Знаете ли за какво всички мажат очилата си с паста за зъби през ноември?

Те имали преимуществото да защищават от несъразмерната слънчева светлина, което по-скоро ги правело сенници. Първоначално китайците ги употребявали единствено, с цел да скрият страстите си от другите хора, когато приказват с тях. Това било изключително постоянно срещано в китайските съдилища, където съдиите покривали очите си със слънчеви очила, с цел да не може да се предскаже възможната присъда въз основа на изражението на лицето им. Също по този начин те желаят да наподобяват прочувствено откъснати от процеса и да прикрият възприятията си, когато разпитват нарушители.
Видра в зоопарк плува със слънчеви очила, изпуснати от клиент
Той ги бута на носа си още веднъж и още веднъж, балансира и въодушевено се гмурка с тях в басейна. Става дума за видрата Арни в зоопарка в Ла...
Прочети повече
Около 1430 година слънчевите очила за поправяне на зрението са въведени в Италия от китайците.

През 18-ти век Джеймс Айскоу стартира да опитва с лещи, с цел да усъвършенства зрението на тези с влошено или неприятно такова. Той вярвал, че може да поправят характерни увреждания на зрението, като трансформира цвета на лещите в зелен/син колорит.

През 20-ти век, стартират да се появяват слънчеви очила от съвременен вид. Те стават много известни, когато филмовите звезди стартират да ги употребяват, с цел да предпазят очите си от ярките студийни светлини. През 1929 година Сам Фостър, създател на Foster Grant от Атлантик Сити, стартира всеобщото произвеждане на слънчеви очила в Америка. Търговията му процъфтява, откакто продава първия чифт слънчеви очила Foster Glass на Boardwalk в Атлантик Сити. До 30-те години на предишния век слънчевите очила се трансформират в известна фешън наклонност в Съединени американски щати.

През 30-те години на предишния век армейският въздушен корпус разпорежда на BauschLomb  (оптична фирма), да сътвори ефикасни очила за отбрана на водачите от отражения на огромна височина. Фирмените оптици и физици усъвършенстват специфичен тъмнозелен колорит.
8 мита за слънчевите очила, които вредят на здравето ни
Слънчевите очила освен ни пазят от слънцето, само че и от рак на кожата. Ето за какво е доста значимо да ги изберете вярно. Те са задълж...
Прочети повече
Ето по какъв начин да запазите за по-дълго живота на очилата си

През 1936 година Едуин Ланд, създателят на Polaroid Corporation, изобретява Polaroid филтри, които разрешават на очилата да защищават от нездравословните UV лъчи за първи път и вършат мечтан продукт за мода и комфорт, както и за помощ за здравето.

С настъпване на Втората международна война през 1936 година, Рей Бан употребява нова технология за поляризирани лещи, с цел да проектира очила за хвърчене против отражения. Година по-късно обществеността получава достъп до модела.

Креативна рекламна акция в жанр 60-те години на предишния век от компанията на Фостър Грант, придава на слънчевите очила огромна известност. През 70-те години на предишния век холивудските звезди и известни фешън дизайнери лудват по новата мода.

През 2017 година звездите към момента се крият зад огромни слънчеви очила, като пазят очите си от нездравословното влияние на UV лъчите и вършат смели и неповторими фешън изказвания. Със актуалните софтуерни усъвършенствания слънчевите очила не престават да се развиват и ще не престават да ни изненадват и за бъдеще.
Какъв е срокът на валидност на слънчевите очила
Знаете ли, че слънчевите очила имат период на валидност? Учени от университета в бразилския град Сао Пауло са открили, че стъклата на оч...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР