Вероятно сте дама, която се опитва да води активен начин

...
Вероятно сте дама, която се опитва да води активен начин
Коментари Харесай

Как да бъдете по-организирана домакиня?

Вероятно сте дама, която се пробва да води деен метод на живот. Може би се пробвате да създадете кариера, имате деца или просто ви се постанова да поддържате дома си и желаете да се храните здравословно. Почти е несъмнено, че всичко това ви идва допълнително от време на време, колкото и наслаждение да ви доставят някои от домакинските отговорности. За да може да се справите в действителност съвършено с всичко, ви би трябвало доста добра седмична организация, която да усъвършенства време ви, да ви даде и повече свободно, за вас, а най-после цялата работа да е свършена и да обърнете внимание на по-важните неща.

Винаги планирайте
За да може да сте по-организирани е значимо, да планирате добре всяка ваша стъпка в по-добрия метод на организация на домакинската работа. За тази цел постоянно си записвайте концепциите и всички отговорности, с цел да може да ги разпределите съответно в седмицата. Недейте да оставяте цялата работа за един ден, разпределете я в два или правете всеки ден по нещо, другояче ще сте доста изтощена и ще вършите дилемите половинчато. Направете си онлайн бележник или физическа тетрадка, в която да записвате всички задания за деня, колона за работа, за дома и за вас. След като ги попълните, започнете да ги изпълнявате, като не пишете прекалено много, човек може да извърши най-много до 3 задания в категория, дейно.

Делегирайте отговорности
Ако имате семейство, деца, мъж, сестра или някой с който живеете, наложително делегирайте отговорности и на тях. Нека всеки прави това, което може, децата да подредят стаите си, да избършат прахта или да оказват помощ в миенето на пода, в случай че имате мъж, може да пусне пералнята, да полее цветята и да пусне прахосмукачка, а вие да се захванете с другите значими задания. Обикновено дамите са по-прецизни в почистването на хладилника, уредите, банята, подреждането и сгъването, възползвайте се от уменията си и тези на хората, които са у дома.

Пазарувайте мъдро
За да спестите време и да сте по-организирани, може да се научите на пазарувате мъдро, като се възползвате от, на обичания супермаркет, неговите топ предложения, посредством които може да обновите уредите вкъщи или седмичните предложения, които да ви спестят пари. Не се колебайте да разгледате опциите и онлайн, където ще съумеете по-лесно да отбележите всичко, което желаете да закупите. Така елементарно ще можете да помислите за менюто за седмицата и да спестите повече време, и да създадете забавни предписания.

Когато съумеете да си създадете темп, в който да сте по-организирана, ще започнете да го вършиме незабелязано и всичко ще е доста по-лесно. Докато преди цялата работа е била ваша задача, в този момент към този момент ще можете да делегирате отговорности, да се вглеждате в промоциите и посредством тях да създавате новите ястия за седмицата. Ако записвате всичко, ще можете да се връщате обратно, да преглеждате проектите си за разчистване, извършване на покупки, хрумвания за гозби и всичко това, за което сте имали време да извършите за себе си. Не пропускайте времето, което ви остава за вас самата, недейте да поставяте още задания, тъй като задания в семейството постоянно ще има, само че време за вас, все по-малко или от ден на ден, от вас зависи!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР