Вероятно сте чували за наградите Дарвин“, които се присъждат на

...
Вероятно сте чували за наградите Дарвин“, които се присъждат на
Коментари Харесай

5 награди, които не искате да спечелите

Вероятно сте чували за премиите „ Дарвин “, които се присъждат на хора, които заради своята лична нелепост са изгубили живота си. Това несъмнено е премия, която никой не желае да завоюва. Изненадващо е обаче какъв брой доста такива още има. Представяме ви 8 от тях:

Наградата „ Bookseller/Diagram Prize ” – за най-странно заглавие на книга

През 2013 година тази премия бе връчена на Реджиналд Бакели за книгата му „ Goblinproofing One’s Chicken Coop: And Other Practical Advice in Our Campaign Against Fairy Kingdom ” (все още няма български превод). Сред участниците са книги като: „ God’s Doodle: The Life and Times of the Penis ” на Том Хикман и “How Tea Cosies Changed the World ” на Лоани Прайър.

Наградата „ Стела “

През 1992 година се прочу казусът на жена, която осъжда „ Макдоналдс “, тъй като не са я предизвестили, че кафето ѝ е горещо. Тази премия, която се присъжда за „ безразсъдни правосъдни каузи “ е кръстена на нея. Ето и един от образците – 57-годишният Рой Питърсън Младши от Вашингтон завежда дело против производители на сушилня, тъй като чифт панталони са унищожени в нея. Той желае да му бъдат заплатени 65 462 500 $ за загубата. Точно по този начин – над 65 милиона $ за панталони! Питърсън се показва самичък в съда, плаче за загубата на панталоните си и твърди, че в историята не е имало по-завладяващ случай от неговия.

Състезанието „ Bulwer-Lytton Fiction Contest ”

Това не е тъкмо премия, а съревнование за най-лошо първо изречение в разказ. Победителят през 2012 година е Кати Браянт от Манчестър, която написа:

„ Докато ѝ споделяше, че я обича, тя се взираше в очите му въпросително, тъй като бе забелязала, че той има демодекоза, а дребните демодекси се втурваха към корените му, с цел да изядат секрецията на мастните жлези като всяка от женските снасяше по 25 яйца във всеки корен, причинявайки възпаление… и в случай че очите фактически са прозорците към душата, неговата душа се нуждаеше от разравяне “.

Наградата „ Food in Mouth ”

Сигурни сме, че незабавно бихте се сетили за някого, който да предлагате за тази премия. Тя се присъжда на обществени персони, които са създали извънредно комплициран коментар. Дори някогашният губернатор на Масачузетс – Мит Ромни я е печелил за своята тирада, в която споделя: „ Вярвам в Америка, в която милиони американци имат вяра, че Америка е това, в което милиони американци имат вяра. Тази Америка обичам аз. “

Награди „ Златна малинка “

От 1980 година със „ Златна малинка “ се награждават артисти. За разлика от Оскарите обаче, които се присъждат на хора от кино промишлеността, справили се чудесно в своето поле на работа, „ Златна малинка “ се присъжда на тези от тях, които са се показали най-лошо. През 2013 година „ Здрач: Зазоряване “ – част 2 печели в категориите: Най-лоша постановка, Най-лоша основна женска роля, Най-лоша поддържаща мъжка роля, Най-лоша екранна двойка, Най-лоша част от поредност филми и Най-лош дизайн на костюмите.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР