Вероятно сте чували за хора, които ядат една и съща

...
Вероятно сте чували за хора, които ядат една и съща
Коментари Харесай

Британка не яде нищо освен чипс в продължение на 23 години. Защо?

Вероятно сте чували за хора, които ядат една и съща храна от години, без да виждат в това огромен проблем. Случаят, с който ще ви срещнем през днешния ден обаче, наподобява изключително шокиращо на техния декор. Жителка на Обединеното кралство от двегодишна възраст яде извънредно чипс, защото друга храна „ предизвиква отвращението й “. Но какво е това разстройство и може ли да се оправим по някакъв метод?

25-годишната Зоуи Сандлър признава, че от двегодишна възраст е можела да яде единствено сандвичи с чипс с усет на сирене и лук, написа detaly.co.il. През деня момичето изяждало към две опаковки от обичаната си закуска, до момента в който всяка друга храна я отвращавала дотам, че започвала да изпитва мъчителни пристъпи на гадене.

„ Мама и баща ми споделят, че като дете са ми предложили друга храна, само че аз постоянно отказвах да я сложа в устата си. Явно единственото, което майка ми не можеше да ми отнеме, беше чипсът, който смучех, до момента в който омекне, спомня си Зоуи. „ Спомням си, когато бях дребна в учебно заведение, носех сандвичи с чипс в кутията си за обяд. Това беше единственото нещо, което обичах да хапвам. "

Едва 23 години по-късно британката взема решение да лекува казуса си, до момента в който се приготвя за женитба. Когато й сложили диагноза множествена склероза, тя си помислила: „ Трябва да съм по-здрава “. За помощ Зоуи се обърнала към хипнотерапевта Дейвид Килмъри, който преди този момент е помагал на хора с сходни проблеми.

След разпит било разкрито, че Зоуи страда от селективно и ограничаващо хранително разстройство (ARFID). Според Израелското управление за хранителни разстройства, то се „ характеризира с омерзение към доста храни заради тяхната текстура, аромат, форма, усет и външен тип. Хората със селективно хранително разстройство употребяват доста малко типове храни и също по този начин постановат обилни ограничавания върху количеството храна, което ядат. "

Това, което отличава хората с ARFID от пациентите с анорексия нервоза, е, че „ те нямат негативен облик за тялото и не го вършат заради угриженост за тежестта, формата или размера на тялото си “.

Metro оповестява, че единствено след две сесии на внушаемост, траяли два часа, Зоуи е съумяла да опита някои плодове и други храни за първи път. „ Не мога да допускам какъв брой положителни са ягодите. Очаквам с неспокойствие да опитам къри и доста други ястия “, показа тя.

„ Веднага след сесията на хипнозата Зоуи беше подготвена да опита нови плодове и зеленчуци, в това число зеле, боровинки, ядки, червени боровинки и някои други храни, които яде с огромен възторг “, споделя хипнотерапевтът на Зоуи.

В процеса на лекуване Дейвид Килмъри се концентрира върху възприятията, страстите и мислите на пациентката, с цел да се свърже с нейните несъзнателни умствени и физически резервоари и запаси. Той добави, че Зоуи ще има още няколко сеанса на внушаемост, с цел да може най-сетне да не помни за казуса си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР