Вероятно си мислите, че скок от 3-4 метра е истински

...
Вероятно си мислите, че скок от 3-4 метра е истински
Коментари Харесай

Най-дългият скок

Вероятно си мислите, че скок от 3-4 метра е същински впечатляващ. И що се отнася до човешките качества, в действителност е впечатляващо.

В природата обаче има надалеч по-спортни натури от хората.

Например кенгуруто.

Знаете ли, че сивото гигантско кенгуру може да преодолее разстояние до цели 13 метра, освен това без особени старания. Те имат къси предни крайници, само че за сметка на това доста мощни и дълги задни крайници и опашка, с които отскачат на големи дистанции. Известни са с това, че могат да скочат напред повече от 8-9 метра и да прескочат ограда, висока повече от 3 метра. Скоростта, с която бягат, доближава до 50 км/ч, а когато се намират под стрес и са уплашени, скокът им доближава до цели 16 метра.

В бързия си бяг включва освен подскоци със задните крайници, само че и опашката, благодарение на която поддържа равновесие.

Възрастните представители израстват на дължина до метър и половина и доближават тегло до 90 кг.

Любопитно: Кенгурутата са двуутробни животни - женското кенгуру има външна кожена торба начело на тялото си. Бебето кенгуру се ражда доста малко и недоразвито след 33-дневната бременност на майката – дължината му е едвам към 2.5 см, а тежестта му – едвам грам. То би трябвало самó да изпълзи в торбата на майката, което е най-критичният интервал за живота му. В торбата се храни от млечните жлези. Малкото прекарва първите 7 – 10 месеца от живота си в торбата, като това продължава и известно време откакто спре да бозае.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР