Вероятно ще минат години преди хората да се върнат за

...
Вероятно ще минат години преди хората да се върнат за
Коментари Харесай

Близо 8,9 милиона кв.м. офис площи ще са празни до 2022-а. Пазарът ще се възстановява пет години

Вероятно ще минат години преди хората да се върнат за непрекъснато в офисите. Засега работата от у дома се трансформира в непрекъсната наклонност.Близо 8,9 млн. кв. м площи ще останат празни през идващите 2 години заради пандемията. Това демонстрират данните на отчет на консултантската компания Cushman & Wakefield за септември.

Свободните офис площи в международен мащаб ще се усилят от 10,9% преди рецесията (четвърто тримесечие на 2019) до 15,6% през второто тримесечие на 2022 година Ще са нужни 5 години преди офис пазарът да се върне до равнищата от преди рецесията.

Един компенсиращ резултат съгласно компанията ще е евентуалният поврат на дългогодишната наклонност на " уплътняване ", при която бизнесът заема по-малко пространство на чиновник, който употребява офис. COVID-19 изисква обществена отдалеченост в кратковременен проект и нарушение на наклонността за потребление на по-малко от нужното офис пространство. Все още не е ясно дали обръщането на наклонността ще продължи обаче.

" Смятаме, че ще навлязат практики, които разрешават отдалечена работа въртящите се смени на служащите ще се усилят ", пишат създателите на отчета.

И при наемите ще отнеме време за възобновяване на пазара. В международен мащаб се чака да се доближи дъното през първото тримесечие на 2022 година, след което наемите ще стартират да нарастват и ще доближат равнището си отпреди рецесията през 2025 година, показва разбора на компанията.

Основни заключения за пазара в Европа

Базовият сюжет за претовареност в европейски офис сегмент е за загуба на 1,2 милиона работни места през 2020 година Наемите ще спаднат със 7,8% следващата година и с 1,7% през 2022 Г.

През 2022 година търсенето на офис площите ще се възвърне, движено от възстановяване на пазара на труда. Нивата на работата в офиса се чака да доближи равнищата си отпреди рецесията до третото тримесечие на 2022 година

Европа е разнороден район и офис пазарите в някои страни и са по- " склонни " да претърпят по-силни структурни промени като увеличение на работа от у дома и така нататък Като цяло във Англия има по-голяма податливост към отдалечена работа за разлика от Централна и Източна Европа, които нормално имат по-малко население.

Според отчета ще се усилят хората, които работят от у дома през идните пет години и ще доближи 10% в Съединени американски щати и Европа по отношение на 1,2% в Китай, където има по-силен напън работа от офисите. Цените на наемите в Съединени американски щати се чака да намалеят с 6,5% следващата година и с 2,3%, а в Китай надлежно с 8%.

Многобройни изследвания демонстрират че множеството хора желаят да бъдат в офиса най-малко няколко дни в седмицата, само че с някои промени, в това число повече еластичност при работа от у дома, обществено разграничаване в офиса, повече единични бюра, повече пространство и по-малко споделени бюра, написа още в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР