Вероятно се разчита на подобни неща, но най-сигурната защита е

...
Вероятно се разчита на подобни неща, но най-сигурната защита е
Коментари Харесай

Фандъкова: Няма да позволим лесно да се строи на мястото на културни паметници

Вероятно се разчита на сходни неща, само че най-сигурната отбрана е в Подробния организационен проект (ПУП). Така столичната кметица Йорданка Фандъкова разяснява тематиката с Царските конюшни. Тя увери, че там може да има единствено надсторяване и повтори, че оценката на парцела е за 18 млн. лв., само че в съда има искане за втора оценка.
Гарантирам, че няма да позволим да се случи градеж на мястото на Царските конюшни – даже статутът ѝ да падне в съда, районният министър може да даде нов , продължи Фандъкова, която посочи, че това било " същинска борба " и Царските конюшни не били единственият случай. Три пъти съм глобявала притежателя на Захарна фабрика по 100 000, също толкоз за къщата на Яворов, за тази на Фингов – по тази причина оптималната санкция по Закона за устройство и застрояване на Столична община за юридическо лице към този момент е 200 000 лв., за физическо – 50 000 лв., сподели кметицата, която посочи пред Нова телевизия, че всяка санкция се апелира в съда.
Няма да позволим това да се случва елементарно , бяха думите на Фандъкова във връзка с опитите за застрояване на парцели със здания културна полезност. Кметицата смята, че пазаруването на остарели здания, с културно-историческа полезност, се прави единствено и само поради парцела, който в общия случай е доста вкусен.
Фандъкова даде като добър образец за сгради-паметници на културата регион " Възраждане ". Пет такива здания към този момент били реставрирани, три се реставрирали, а за още 16 течала процедура.
На въпрос по отношение на трамвайната инфраструктура, Фандъкова разгласи, че не било правилно, че при нейното ръководство били затворени 10 км такава инфраструктура, както твърди " Спаси София ". Тя уточни, че в действителност поела ангажимент да резервира трамвай номер 6, само че било доста значимо да се реши въпросът с маршрута по бул. " Скобелев ", където се подвига звук под прозорците на хората, и били препоръчани няколко плана, като спечелил този, в който се пуска тролей там, където вървеше шестицата - сред " Хемус " и басейна " Спартак ".
Кметицата на София предизвести и за подправен профил с нейното име във Фейсбук, от който се събирали пари. Профилът е с име на латиница – Yordanka Fandakova, само че няма така наречен синя чавка (V), с която обществената мрежа удостоверява достоверност на даден профил. Заради случая е изпратен сигнал до ГДБОП.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР