Вероятно са ви учили от малки, че леглото сутрин трябва

...
Вероятно са ви учили от малки, че леглото сутрин трябва
Коментари Харесай

Никога не оправяйте леглото сутрин веднага след събуждане. Вижте защо

Вероятно са ви учили от дребни, че леглото заран би трябвало да се оправи и че това е една от първите задания, които следва да свършите незабавно, щом се разсъните. Имаме добра вест за лентяите или за тези, които просто избират да изпият безгрижно кафето си, да потичат или да вземат гореща вана, преди да се впуснат в отговорностите си за деня – оправянето на леглото незабавно след ставане е нездравословно за здравето. И не, не е нездравословно за психическото здраве, нарушавайки хармонията ви заран, нездравословно е за физическото положение.

Това не е опрощение да се излежавате на верандата или да съзерцавате снега, пиейки горещо капучино заран, до момента в който леглото ви стои неоправено. Това не е опрощение на мъжете, измъкнали се след вас от завивките и нежелаещи да ги приберат. Това не е опрощение и на детето, за което думите „ Оправи си леглото “ са призрачен сън заран. Това е мнението на експертите и учените, потвърдено след проби и проучвания. Не може да повярвате? Вижте за какво.
Най-често допусканите 5 неточности при оправяне на леглото
Спалните пространства също е значимо да се поддържат чисти и подредени, а леглото заема огромна част от тях. Преди работа е добре да не го ос...
Прочети повече
Учение споделят, че матраците, завивките, чаршафите ни са дом за акарите, които се хранят с мъртвата кожа, паднала от тялото ни по време на сън. Това е развой, незабележим за очите, които евентуално звучи неприятно и страховито, само че е натурален и се случва на всички места и всеки ден, без значение каква хигиена поддържате. По време на сън тялото ни топли матрака и завивките и те попиват от влагата му, а това е идеална среда за развиване на акарите.

Когато оправите леглото рано сутринта и незабавно след пробуждане, това дава опция микроскопичните организми да имат подобаваща среда за развиване. Оставете леглото неоправено за няколко часа, с цел да се изсуши невидимата за вас влага и да се изстуди. Така ще създадете неподходяща среда за живот на акарите и ще се освободите от тях, което е от голяма важност, защото микроорганизмите могат да бъдат причина за редица болести като астма и алергии, екзема, дерматит и даже проблеми със заспиването и фалшив сън, който пък от своя страна е причина за редица други здравословни проблеми.

Проучване на университета Кингстън (Лондон, Великобритания) също сочи, че оправянето на леглото не е здравословно и даже има негативни въздействия върху здравето. Неоправените завивки биват огрени от слънчевите лъчи денем, което е чудесно средство да се освободите от акарите в спалнята си и което не може да се случи, в случай че нагънете и приберете одеялата в ракла.  

Леглото ви може да бъде дом на над един милион акари. Неприятно, нали? Утре не се захващайте с оправянето му. Оставете го в хаос и отворете прозорците, с цел да може чистият въздух и слънчевите лъчи да се оправят с нежеланите нашественици. Създайте си табиет да оставяте оправянето на леглото за активност, която правите по-късно денем, или заран, само че в последния миг – преди да излезнете от вкъщи си, а не незабавно, щом сте отворили очи.
В никакъв случай не съхранявайте ТЕЗИ неща под спалнята
Ако спалнята или леглото ви може да се подвига, евентуално има място за предпазване на багаж или други движимости. Може би се чудите какво да слож...
Прочети повече
 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР