Вероятно поне веднъж сте си задавали въпроса в каква доза

...
Вероятно поне веднъж сте си задавали въпроса в каква доза
Коментари Харесай

Ето в каква доза алкохолът не вреди на здравето ни

Вероятно най-малко един път сте си задавали въпроса в каква доза алкохолът не вреди на здравето. Дори и самите вие да не сте фенове на спиртните питиета, сигурно ще ви е забавно да научите отговора му поради вашите близки.

Ново изследване демонстрира, че пациентите със сърдечно-съдови болести не би трябвало да се придържат към цялостно самоограничение от алкохол.
 Кажете ни кой е обичаният ви алкохол, с цел да ви кажем какви сте! Кажете ни кой е обичаният ви алкохол, с цел да ви кажем какви сте!
Изборът на алкохол може да каже освен за вашия усет, само че и за чертите на характера. Ето по какъв начин да ревизирате това: Изберете обичаната си на...

Учените, представляващи University College London, идентифицираха евентуално потребната доза алкохол за сърцето в изследване, което търси какъв брой нездравословен е алкохолът за човешкия организъм.

Експертите откриха по какъв начин рисковете от рискови сърдечни патологии (инфаркт, ангина пекторис) корелират с количеството алкохол, употребявано от мъжете и дамите със сърдечно-съдови болести. В изследването са оценени данните на повече от 48 хиляди души.

Анализът сподели, че в избрани количества алкохолът може да бъде евентуално потребен за здравето на сърцето.

„ Тези, които са пили половин чаша вино дневно, са имали по-нисък риск от сърдечна непълнота от тези, които не пият “, написа списание BMC Medicine, базирайки се на.
 Какви храни и питиета би трябвало да избягвате, с цел да живеете в действителност дълго Какви храни и питиета би трябвало да избягвате, с цел да живеете в действителност дълго
Изследванията демонстрират, че един на всеки пет смъртни случая се дължат на неправилното качество. Геронтолозите са разпознали храни и...

Също по този начин учените са разпознали следните модели.
Хората, които употребяват към 6 грама алкохол дневно (това количество се съдържа в 1/4 чаша вино), са имали най-нисък риск от вероятни сърдечно-съдови затруднения и гибел заради тях.
Хората, които са пили към 15 грама алкохол дневно (това е количеството алкохол, което се съдържа в половин чаша вино), са били в малко по-висок риск от развиване на сърдечни проблеми (в съпоставяне с тези, които са пили 6 грама), само че рискът при тях е бил по-нисък спрямо този при хората, които не пият.

При хората, които въобще не употребяват алкохол, рискът от сърдечни болести е същият както при хората, които пият бутилка бира или половин бутилка вино на ден.

Учените стигат до извода, че хората със сърдечно-съдови болести нямат потребност от безапелационен отвод от алкохол, макар че седмичната консумация на алкохол като цяло би трябвало да бъде умерена.

Консумацията на бутилка вино седмично или три бутилки бира не може да навреди на здравето.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР