Вероятно отстъпката от 25 стотинки ще приключи до края на

...
Вероятно отстъпката от 25 стотинки ще приключи до края на
Коментари Харесай

Лоша прогноза за отстъпката от 1 лев за литър гориво

Вероятно отстъпката от 25 стотинки ще завърши до края на месеца заради липса на планувани средства. Това сподели за NOVA NEWS Светослав Бенчев от " Българска петролна и газова асоциация ". " От края на 2025 година Европейска комисия вкара търговия с квоти и излъчвания във връзка с транспортните горива. При въвеждане на цени като за въглищните централи, ще има съществено повишаване на горивата. Говорим за 70-80 стотинки за литър ", разкри специалистът. 

Според него в момента се купува съществено количество на съветски петрол. А биодизелът може да оскъпи дизела с няколко стотинки. Не може да се стигне до 6 лв. за литър гориво. Ако петролът се задържи на сегашните равнища, към 96 $, цените би трябвало да останат на тези равнища във връзка с бензина. Недостигът на дизела ще стане по-голям, което евентуално ще го оскъпи. С пропан-бутанът е допустимо да се случи същото нещо ", изясни той. 

По думите му са нужни средства, с цел да бъде вдигната отстъпката за горивата.

" Тези оферти са непазарни, бензиностанциите мъчно се оправят, защото дават оборотни средства авансово, чак по-късно ще им се възстановят. Един лев отстъпка може да коства 4 милиарда на обект, механизмът ще блокира първите две седмици. Големите бензиностанции няма да устоят, дребните даже не ги разясняваме ", безапелационен е Бенчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР