Вероятно отдавна подозирате, че пътуването до офиса и обратно не

...
Вероятно отдавна подозирате, че пътуването до офиса и обратно не
Коментари Харесай

Ето как пътуването до работата съсипва живота ви

Вероятно от дълго време подозирате, че пътуването до офиса и назад не е добре за здравето ви. Вече обаче съществуват научни доказателства, които поддържат това чувство. Нова проучване открива, че продължителността, дистанцията и метода, по който стигаме до работата си, въздейства на равнището ни на стрес, написа Science Alert.

Неподходящият микс от тези фактори може да докара до риск от т.нар. синдром на професионалното привършване (burnout), предизвестява Ани Барек от Университета на Монреал в Канада. „ Съществува връзка сред напрежението, породен от пътуването до офиса, и страдането от този синдром. Степента обаче варира от съответния човек, положението, в което пътуват и мястото, където работи. “

На първо място – задачата е от голяма важност. Хората, които пътуват до покрайнините на града, изпитват по-малко стрес от тези, които са се насочили към центъра. Колкото по-голямо е селището, толкоз по-силен е и стресът. Нещо повече – здравето на пасажерите в една кола е по-застрашено от това на самите водачи. Причината? Последните най-малко имат възприятието, че имат някакъв надзор.

Разбира се, пътуването до офис, който се намира в покрайнините на града или отвън него, си има и своите дефекти – да вземем за пример липса незадоволително добре развъртян публичен превоз. Това от своя страна може да докара до непредвидими закъснения и надлежно – стрес, който ще се придвижи и на работното място. Синдромът на професионалното привършване се среща по-рядко при хората, ползващи публичния превоз в града, където връзките сред транспортните средства са по-надеждни, безапелационна е Барек.

Вероятно си мислите, че карането на велосипед е по-надежден способ. Според Барек обаче даже това не е наложително, защото съществуват голям брой места, където инфраструктурата не е развита задоволително, с цел да разреши сходно безвредно и безпроблемно напредване. 
Хората, които са били изследвани от Барек (общо 1942 души), са от градските и крайградските райони на Квебек, Канада. Тяхната възраст е сред 17 и 69 години. Работят за 63 разнообразни организации.

Пътуването до офиса обаче не постоянно може да докара до синдрома на професионалното привършване. Ако пътувате не повече от 20 минути, ще имате доста по-малко проблеми, безапелационна е Барек.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР