Вероятно още в понеделник евакуираните 15 български моряци от кораба

...
Вероятно още в понеделник евакуираните 15 български моряци от кораба
Коментари Харесай

Българските моряци от кораба “Царевна“ може да се приберат в понеделник

Вероятно още в понеделник евакуираните 15 български моряци от кораба " Царевна " ще се завърнат в родината, предвижда министър председателят Кирил Петков, оповестява Българска национална телевизия.

Пред публицисти в Раднево той съобщи, че е бил в непрекъсната връзка с капитана на кораба и членовете на екипажа. Петков уточни, че евакуацията е планувана и извършена от българското държавно управление. Той изясни, че особено готова група 3 пъти е имала опция да изкара екипажа от кораба.

" Едновременно с това говорихме и с украинската страна и с съветската остаряла, тъй като не знаехме коя от двете страни ще завладее пристанището. В момента щом се успокои боят, действително един от моряците беше отишъл до съветската част. И когато те дадоха прозорец от час и половина, ние, съгласувах го това незабавно с военно разузнаване, и в действителност те ги поеха от там. Сега хората са в безспорна сигурност. Центърът към Министерство на външните работи е в директна връзка и едноверемнно с това координираме безусловно логистичната задача да ги върнем назад.

Моето предополжение ще бъде най-вероятно понеделник, идващата седмица ", съобщи Кирил Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР