Вероятно няма мъж на света, който да не си е

...
Вероятно няма мъж на света, който да не си е
Коментари Харесай

С колко е нараснал средният размер на пениса през последните години

Вероятно няма мъж на света, който да не си е задавал безконечния въпрос за размера на мъжкото си достолепие. Около последното постоянно са се носели и легенди, и митове, които пък са създавали стандарти и комплекси.
 Пенисът, размерът и какъв брой е естественото съгласно ново проучване
Отново за размера на мъжкото достолепие в сантиметри

Колко тъкмо е " обикновено "

А точният отговор идва от допустимо най-безпристрастния съдия - от науката., разглеждащо размерите на пениса от 1942 година до 2021 година, открива че междинната дължина на еректиралия пенис се е нараснала доста през последните 30 години, до момента в който дължината на пениса в обикновено положение остава същата.

Въпреки че това може да звучи като добра или най-малко неутрална вест, съгласно водещия откривател този факт най-вероятно е причинен от фактори като излагане на химикали, взаимодействащи с нашите хормони.

Мета-анализът преглежда изследвания за дължината на пениса от последните осем десетилетия, в това число данни от 55 761 мъже по целия свят.
 Снимка 651834

" Дължината на пениса в еректирало състояние се е нараснала доста с времето в няколко района на света и във всички възрастови групи. И в случай че би трябвало да бъдем точни, се е нараснала с 24% през последните 29 години. "

Това е нарастване от 12.3 сантиметра до 15.2 сантиметра за малко под три десетилетия. Авторите изясняват, че са били стимулирани да съпоставят размерите на пениса във времето, заради други промени в репродуктивното здраве на мъжете през последните години, като понижаване на броя на сперматозоидите.

" Като се имат поради трендовете, които сме забелязали при други ограничения за репродуктивното здраве на мъжете, смятахме, че може да има спад в дължината на пениса, заради същото влияние на околната среда ", споделя водещият създател и професор по урология от Stanford Medicine Майкъл Айзенберг.
 Снимка 651832

Айзенберг има вяра, че следеното нарастване може да е резултат от промени в средата. " Възможно е да има редица фактори, като излагане на химикали, като пестициди или хигиенични артикули, които взаимодействат с нашите хормонални системи. Тези разрушаващи ендокринната система химикали са в заобикалящата ни среда и са част от нашата диета ", споделя той.

Освен това излагането на химикали също се счита за причина за по-ранното нахлуване в пубертета на момчетата и девойките, което може да повлияе на гениталното развиване. Екипът означи, че други фактори, като техники за премерване на дължина, температура и положение на възбуденост на участника, могат да повлияят на резултатите. Въпреки това, считат, че се изисква по-нататъшно изследване, поради последствията, които може да има за репродуктивното здраве на мъжете, написа IFL Science.
 WorldData, междинният размер на пениса по страни и какво е сравнението в международен мащаб
Какъв е междинният размер на пениса съгласно страната

И по какъв начин стоят нещата в България

" Увеличението, което е доста, се случва за релативно къс интервал от време ", прибавя Айзенберг. " Ако виждаме такава бърза смяна, това значи, че нещо мощно се случва с телата ни. Трябва да се опитаме да потвърдим тези открития и в случай че бъдат доказани, би трябвало да определим повода за тези тревожни промени. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР