Вероятно не веднъж и два пъти сте оставали разочаровани от

...
Вероятно не веднъж и два пъти сте оставали разочаровани от
Коментари Харесай

Знаете ли защо пакетчетата с чипс са винаги наполовина празни?

Вероятно не един път и два пъти сте оставали разочаровани от обстоятелството, че следващото пакетче чипс, с което сте се надявали да се подкрепите, е на половина празно. Това в допълнение пространство обаче е там с избрана причина. По този метод производителите желаят да предпазят своите деликатни артикули цели по време на доставката. Когато пакетчетата са струпани едно върху друго или набутани в тесни пространства, точно тази празнота извършва ролята на въздушна възглавница. Съответно чипсът остава цялостен.
Въздухът в пакетчето не е най-обикновен – това е азот. Кислородът може да скапе картофите и да накара мазнината да граняса. Влагата из въздуха към нас пък овлажнява чипса.
Благодарение на азота храната остава свежа. Това е потвърдено в проучване, извършено през 1994 година Този химичен детайл не ни вреди – 78 % от въздуха, който дишаме, съставлява азот. Това обаче не оправдава голямото празно пространство, който газът заема в пакетче, което би трябвало да е цялостно с храна.
Закон, прокаран в Съединени американски щати през 1966 година, задължава производителите да изписват чистото тегло на своите артикули, с цел да не подвеждат потребителите. Въпреки това тези регулации рядко се постановат. Същевременно когато видят огромен пакет, хората автоматизирано одобряват, че това значи и повече храна. Решението? Четете етикетите.
В умозаключение – въпреки и спомагателното пространство в пакетчетата да спомага за запазването на продукта, от време на време фирмите се пробват да подведат крайния консуматор, като го усилва празнината ненужно и основава илюзията за по-голямо количество.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР