Вероятно не е далеч от нашите граници, но няма засега

...
Вероятно не е далеч от нашите граници, но няма засега
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Омикрон не е далеч от границите ни, засега няма доказан случай

" Вероятно не е надалеч от нашите граници, само че няма към този момент потвърден случай в България, макар че се прави ориентирано проучване на 500 до 800 проби на седмица ". Това съобщи по БНР проф., шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Тя изясни, че за този нов вид на се знае, че внезапно потегля с голям брой разновидности, по тази причина се допуска, че се е появил от дълготрайно битие на вируса в лица с имунен недостиг.
Акад. Петрунов: Бустерната доза дава по-голяма отбрана против Омикрон
Бустерната доза би дала по-голяма отбрана против новия вид на ковид „ Омикрон “. Това сподели в ефира на bTV Radio имун...

" Основното терзание е, че е доста по-заразен от и го измести, за разлика от други разновидности, които нямаха капацитет да се популяризират и останаха минимални бройки в света. Омикрон потегля с висок капацитет за разпространяване, само че напълно не знаем дали ще бъде тежка клиничната картина на протичане - в противен случай, все още данните са за относително леки признаци. това са данните както от Европа, за импортираните случаи, по този начин и от ЮАР - за случаите, които има там ".

Проф. Христова беше безапелационна, че главната мярка, която страната ни би трябвало да предприеме, е стягане на граничния надзор.

" Дори с понижена успеваемост, имунизациите ще работят ", акцентира тя и добави, че сигурно ще има последваща вълна на заболеваемост от Covid-19:

" Излизаме от вълната на Делта разновидността, само че въпрос на схващане и стягане на ограниченията е какъв брой дълъг ще е промеждутъкът сред двете талази ".

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР