Вероятно хората ще трябва да се ваксинират срещу COVID-19 в

...
Вероятно хората ще трябва да се ваксинират срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Шефът на Pfizer: Хората ще трябва да се ваксинират ежегодно в продължение на години

Вероятно хората ще би трябвало да се имунизират против COVID-19 в продължение на години напред, сподели ръководителят на Pfizer пред Би Би Си. Д-р Алберт Бурла счита, че това ще е належащо за поддържане на " доста високо равнище на отбрана ".

Обединеното кралство към този момент е осигурило спомагателни 114 милиона дози ваксини на Pfizer и Moderna, които ще бъдат доставени през идващите две години.
Преди година Обединеното кралство беше първата страна, одобрила имунизацията Pfizer/BioNTech.

Бурла приказва пред Би Би Си преди появяването на варианта Омикрон, разпознат за първи път в Южна Африка, както и преди известието, че държавното управление на Обединеното кралство е подписало контракти за закупуване на 54 милиона спомагателни дози Pfizer/BioNTech и 60 милиона дози Moderna за 2022 година и 2023 година

Тези покупко-продажби включват достъп до модифицирани ваксини, в случай че е належащо за битка с Oмикрон и бъдещи разновидности на безпокойствие, съобщи здравното министерство.

Д-р Бурла сподели, че Pfizer към този момент е направил обновени ваксини в отговор на варианта Бета, също разпознат за първи път в Южна Африка, и Делта, разпознат за първи път в Индия.

Сега компанията работи върху обновена ваксина в отговор на варианта Омикрон, която може да бъде подготвен след 100 дни.

Шефът на Pfizer сподели, че имунизациите са помогнали за спасяването на милиони животи по време на пандемията и без тях „ фундаменталната конструкция на нашето общество би била застрашена “

До края на годината Pfizer чака да достави три милиарда дози от своята ваксина с транспортна рибонуклеинова киселина (тРНК), като четири милиарда са планувани за идната година.

Няколко световни здравни благотворителни организации считат за аморални парите, които Pfizer, BioNTech и Moderna печелят от пандемията, установи Би Би Си.
Pfizer ще генерира минимум 35 милиарда $ от продажбите на ваксина против Коронавирус тази година и цената на акциите й се повишава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР