Вероятно досега не сте обръщали много внимание на изварата. Оказва

...
Вероятно досега не сте обръщали много внимание на изварата. Оказва
Коментари Харесай

Защо да изберем изварата пред сиренето

Вероятно до момента не сте обръщали доста внимание на изварата. Оказва се обаче, че този артикул би трябвало да заеме уместно място на трапезата и даже да измести други млечни артикули, на които сега се дава желание.

Ето и 10 аргументи да започнете да консумирате извара:

Изварата е желан артикул измежду спортистите

Този артикул съдържа огромен % протеини – 27 грама на чаша извара. Следователно този артикул спомага за построяването на мускули. В допълнение изварата съдържа и огромен брой незаменими аминокиселини, които обезпечават на организма задоволително гориво за естествена физическа интензивност.

Вечерята с извара ще спомага и за възстановяване на съня

След физически претрупан работен ден изварата е целесъобразно да се употребява за вечеря, с цел да възвърне претрупаните мускули и да спомага за растежа им, до момента в който спите през нощта.

Изварата защищава здравето на костите

Този млечен артикул доставя изграждащите костите детайли фосфор и калций. Както калцият, по този начин и фосфорът са витално нужни за поддържане на здрава конструкция на костната тъкан. Освен тях изварата съдържа и желязо, магнезий и несъмнено лактоза.

Тя заздравява косата и ноктите

Благодарение на наличието на калций в изварата, тя заздравява освен костите, само че и ноктите, и косата. А и е подобаваща за безусловно всяка възрастта – от деца до възрастни.

Съдържа витамин В2

Изварата съдържа премного количество рибофравин или както още е прочут – витамин В2. Той съдейства за преобразуването на одобряваните протеини, въглехидрати и мазнини в сила. В една чаша извара се съдържа почти 0,4 грама рибофлавин, до момента в който дневната потребност при мъжете е от 1,3 мг на ден, а при дамите – 1,1 мг на ден.

Препоръчителна е при диети

Изварата е отличен диетичен артикул за хората, които се стремят да отслабнат. Те умерено могат да включат обезмаслена извара в диетата си, като даже съществувадиета за намаляване с извара.

Извара при предварителна защита на рак

Твърди се, че съществува връзка сред потреблението на извара и предварителната защита на ракови болести. Йохана Будвиг, немски биохимик, създава диетата Будвиг през 50-те години на предишния век, която включва изразходване на ленено масло, смесено с извара.

Използва се при профилактика на редица болести

Консумацията на извара е отлична профилактика и за редица други болести, включващи атеросклероза, хипертония, остеохондроза, туберкулоза, анемия, затлъстяване.

Изгодна цена 

Цената на изварата е в пъти по-ниска от тази на сиренето, което ви икономисва доста разноски.

Заместител на сиренето в кулинарията

Изварата може да взе участие в редица ястия, в които обичайно сте привикнали да употребявате сирене. Лесно обаче можете да замените сиренето с извара в тези храни и те да са не по-малко вкусни.

Източник: 10te.bg

Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News  

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР